Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalitalli /
This is a sim-game stable!


Grand Opening Day

Ravenwood Ranch
1020 Animas River
Durango, CO 81304

perustettu
15. toukokuuta 2010

Our staff

Nimimerkin Break
takana kirjoittelee
Lauren Ely

Tutustu tilan
henkilökuntaan
täällä!

Tutustu tilan
koiriin ja kissaneitiin
täällä!The landscapeWeather Widget
YoWindow.com NWSHome is where your heart is.

Ravenwood Ranch on pienensuuri hevos- ja karjatila Yhdysvalloissa, Coloradon osavaltiossa. Maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita ja vuoristoilma raikkaan kirpeää hengittää. Siihenpä se satumaisuus sitten päättyykin, sillä tila sijaitsee eristyksissä vuorilaaksossa ja kulkuyhteydet Ravenwoodiin ovat pahimpina vuodenaikoina verrattain huonot. Tilalle johtaa kyllä valtatieltä oma havumetsän sivuama, kauniin idyllinen hiekkatiensä - tosin kiemurainen ja etenkin kevättulvien aikaan kuoppainen sellainen, niin että nelivetoinen maasturi (sekä satelliittipuhelin) on täällä enemmänkin vaatimus kuin suositus. Mutta kun metsikkö viimein alkaa harventua, eteesi avautuvat useat puuaitaiset tarhat ja kesäiseen aikaan viheriöivät laitumet, joita voivat koristaa niin kookkaat vanhat mäntypuut kuin pienet lammetkin. Kunnes lopulta eteesi avautuu itse Ravenwood Ranch; hirrestä tehty päärakennus, lukuisat aittarakennukset sekä suuret tallirakennukset pyöröaitauksineen kuusimetsän ja joen ympäröimänä, taustallaan jylhät Kalliovuoret. Yksinkertaisessa, mutta silti kauniissa tilassa on se oma taikansa, joka ei johdu vain kauniista maisemista, vaan myös tilan levollisesta tunnelmasta; kun saavut Ravenwoodiin, tiedät heti saapuneesi kotiin.

Ensimmäisenä sinua vastaan ryntäävät mitä varmimmin kaksi pihavahtiamme, Diesel ja Beast, joita ei kuitenkaan suinkaan tarvitse pelätä, päinvastoin, näitä siperianhuskypoikia saavat kaikki vapaaehtoiset rapsutella mielin määrin. Tilalta löytyy myös neljä työkäyttöistä paimenkoiraa, mutta ne viettävät lähes poikkeuksetta päivänsä cowboyden mukana arolla eikä kyseistä nelikkoa näekään pahemmin kuin iltaisin ruoka-aikaan. Ja vaikka Ravenwood on tunnettu hevosistaan, tilamme pääasiallisin toimeentulomuoto on kuitenkin karjankasvatus ja omistuksessamme onkin parhaimmillaan vuosittain parisataa herefordia. Naudat tosin laiduntavat kesät suurilla tasangoilla ennen syksyn kokoonajoja ja huutokauppaa. Älä kuitenkaan ihmettele, jos hevosten lisäksi tarhoista löytyy nuoria hiehoja tai syystä tai toisesta orvoksi jääneitä vasikoita. Myös tallikissa, Scratch, saattaa hyvinkin osua silmiisi, vaikka neiti nyt tunnetusti tallin heinävintillä hiirijahdissa päivänsä viettääkin. Rakennukset ovat perinteisiä hirsirakennuksia ja kahteen erilliseen tallirakennukseen on eroteltu tilan hevoset sukupuolen mukaan konfliktien välttämiseksi. Tilalla työskentelevät cowboyt ja osa tallitytöistä ovat puolestaan majoittuneet kuusikkoisessa rinteessä sijaitseviin aittarakennuksiin. Voisipa todeta, että Ravenwood Ranch on melko tyypillinen karjatila USA:n maaperällä, etkä tule löytämään täältä mitään kovin erikoisen nykyaikaista aavistuksen hitaasti toimivaa tietokonetta ja muutamaa tehokasta mönkijää lukuunottamatta - halusimme säilyttää tilassa sen vanhan arvokkuuden ja yksinkertaisuuden, mikä sai minut alunperinkin ihastumaan Ravenwoodiin.


The world is best viewed through the ears of a horse.

Tilamme sijaitsee tarkkaan ottaen Kalliovuorten muodostamassa laaksossa, josta avautuvat kulkuyhteydet vain yhteen suuntaan, nimittäin 19 mailin päässä sijaitsevaan Durangon kaupunkiin, joka on tunnettu monikulttuurisuudestaan. Pohjoisessa ja lännessä solaa ympäröi lumihuippuinen vuoristo, joka tunnetaan tarkemmin San Juanin vuoristona, ja vuoriston edusta taas on ikivanhan kuusimetsän valloittamaa aluetta. Juuri tästä samaisesta metsästä tila saikin nimensä; Ravenwood. Idässä meitä vastaan tulevat puolestaan suuret tasangot, joilla karjamme lisäksi vaeltaa myös paikallinen mustangilauma. Maaston pinnanmuodot ja kasvillisuus vaihtelevatkin täällä runsaasti; suurilla tasangoilla maasto on silkkaa silminkantamattomiin jatkuvaa ruohikkoista aroa, mutta laakson pohjalla kasvillisuus on hyvin rehevää ja metsikköistä. Myös vesistöt ovat tärkeä osa laakson monipuolista maisemaa, vuorilta nimittäin virtaa alas lähdepitoista - eli raikasta, mutta usein jäätävänkylmää - vettä. Laakson läpi kulkeekin Durangon suurin joki, Animas River, joka sivuaa sekä tilaamme että kulkee myös kaupungin lävitse. Maastoretkillä joen ylittämiseltä ei oikeastaan voi välttyä ja turvalliset kahluupaikat onkin hyvä tuntea ennalta, sillä kaikkialle erämaahan ei ole rakennettu siltoja. Ravenwoodin mailta löytyy myös muutama uimakelpoinen lampi, jotka soveltuvat hyvin myös hevosten uittopaikoiksi.

Coloradon monipuoliseen ja koskemattomaan luontoon lukeutuvat myös lukuisat villieläimet, joista komeimpina mainittakoon kookkaat vapiti-hirvet, sirot valkohäntäpeurat ja pienet mustakarhut. Myös susilaumat ja kojootit ovat tuttuja näkyjä villissä erämaassa eli kotieläimet lukitaan aina yöksi sisätiloihin juuri petoeläinten varalta sekä suurilla tasangoilla laiduntavaa karjaa pidetään silmällä lähestulkoon vuorokauden ympäri. Ravenwoodissa on myös aivan upeat ratsastusmahdollisuudet, villi erämaa on mahdollisuuksia täynnä. Upeat maisemat ovat henkeäsalpaavia ja ratsastusretki Ravenwoodin mailla venähtäisi helposti vaikka kokonaisen päivän mittaiseksi. Hiekkaisilla vuorenrinteillä ja -solissa vaeltaminen on yhtä hieno elämys kuin nelistäminen täyttä laukkaa pitkin suurten tasankojen loputonta tasaista aroa. Nimissämme onkin hehtaareittain maata, mikä takaa myös maanviljelyn ja omavaraisen hienäntuotannon onnistumisen. Tämä kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että Ravenwoodin alueilla ratsastaessa on elintärkeää pitää puhelin mukana siltä varalta, että erämaa tuo yllätyksiä mukanaan. Eksyminen sen sijaan harvemmin onnistuu, sillä etenkin Ravenwoodin omat westernratsut osaavat tulla kotiin ilman ratsastajan ohjeistustakin.

Ravenwood Ranch on myös mukana Adopt-A-Horse-ohjelmassa, sillä yksi Durangon ainutlaatuisista harvinaisuuksista on alueella elävä mustangilauma. Jotta kuitenkin vältyttäisiin villihevosten aiheuttamilta vahingoilta, Durangossa järjestetään vuosittain kokoonajot, joiden kautta valvotaan Coloradon villihevoskantaa ja pidetään mustangien määrä kurissa. Ravenwoodissa voit siis törmätä myös aitoihin mustangeihin, joita koulutamme ja myymme eteenpäin osaaville omistajille resurssiemme mukaisesti. Parhaat westernratsut jäävät kuitenkin usein pysyvästi Ravenwoodiin. Ja vaikka aiemmin tuli todettua, ettei Ravenwoodin puitteisiin erityisemmin lukeudu hienoudet, tilan omistajattaren kilpahevosten myötä tilalle päädyttiin kuitenkin rakentamaan myös pieni maneesi, jotta hevosten treenaaminen onnistuu talvipakkasillakin. Laakso on nimittäin tunnettu myös vaihtelevista sääoloistaan, sillä lämpötila vaihtelee kylmimmistä talvikuukausista kuumimpiin kesäkuukausiin aina -24°F ja +90°F välillä. Siinä missä syyskuukaudet ovatkin tunnettuja sanoinkuvaamattoman kauniista ruskastaan, talvisin lumikinokset peittävät laaksoa, keväisin joet tulvivat ja keskikesällä puolestaan on paahtavan kuuma. Laakson pohjalla tila kuitenkin säästyy useimmiten pahimmilta myrskyiltä, vaikka lunta ja vettä voikin silloin tällöin tulla taivaalta solkenaan.Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
muut kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!