Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalitalli /
This is a sim-game stable!


"Somewhere in time's own space
There must be some sweet
pastured place
Where creeks sing on and
tall trees grow
Some paradise where horses go
For by the love that guides my pen
I know great horses live again."Muistoissamme

JaD' Between The Shadows ox
VN Echo of Hallucination ox
HWA Voodoo Bliss


Kaivaten
Ravenwoodin väki
Hevoset tilallamme

Ravenwood Ranchilla on täydelliset puitteet erityisesti westernhevosten kasvatukseen ja pitoon, mutta tilaltamme löytyy runsaasti myös muihin lajeihin painottuneita kilparatsuja. Näiden hevosten treenaaminen tapahtuukin naapuritilallamme Mountain's Springsissä, Durangon kupeessa sijaitsevalla tilalla, joka on tunnettu hienoista puitteistaan ja kilpahevosistaan. Saamme käyttää heidän maneesejaan, kenttiään sekä laukkarataansa maksua vastaan. Ravenwoodin omistuksessa olevat kilpahevoset asuvatkin pääasiallisesti Mountain's Springsissä, mutta ne palaavat tilallemme aina kilpailukausien välissä ja lopullisesti jäädessään eläkkeelle kilpauraltaan.

Kaikki omistuksestamme löytyvät orit ovat kuitenkin ympäri vuoden tarjolla jalostukseen ja myös osalta ruunista löytyy pakasteita, joten astutuksia voi kysellä milloin tahansa sähköpostin välityksellä. Suuren ori- ja ruunamäärän tilallamme selittää myös se, että orit ja ruunat ovat erityisesti karjanajojen aikaan ns. luottoratsujamme, sillä tammat reagoivat herkemmin maillamme laumansa kanssa liikuskelevaan mustangioriin. Varsoja tilallemme syntyy puolestaan jokseenkin kausittain, osan jäädessä kotiin kasvamaan ja osan lähtiessä maailmalle. Aika ajoin tilallemme saapuu myös muutamia mustangeja, joita koulutamme ratsuiksi ja annamme sitten adoptoitaviksi eteenpäin.


     


Päivärytmistä sen verran, että siinä missä Mountain's Springissä hevosten päivärytmit ruoka-aikoineen ja treeniaikatauluineen suunnitellaan hevoskohtaisesti, Ravenwoodissa työpäivät ovat rehellisesti sanottuna usein pitkiä ja raskaita ja jokaisen Ravenwoodin asukkaan oletetaan kyllä kantavan oman kortensa kasaan tilan töitä koskien. Vastavuoroisesti hevoset hoidetaan rakkaudella ja työväkeä odottaa lämmin ruoka valmiina pöydässä heidän palatessaan takaisin sisälle illan tullen. Takkatulen ääressä tunnelma onkin lämmin ja hyväntuulinen, vaikka ulkona riehuisi minkälainen koiranilma tahansa, ja lämpimässä, heinäntuoksuisessa tallissa radion leppoisiin säveliin sekoittuu tasainen rouske hevosten nauttiessa ilta-apettaan. Paikat eivät ehkä kiillä aina puhtauttaan, vaan nurkkaa jos toistakin saattaa koristaa hämähäkin seitti ja rehusäkin kulmassa olevasta reiästä voi hyvinkin kurkistaa pullea hiiri viiksikarvat väpättäen. Huipputäysiveristen sijaan karsinoista kurkisteleekin solakoita quarterhevosia ja kirjavia appaloosia korvat hörössä ylimääräisten herkkujen toivossa, puhumattakaan pihattokatoksen alle kerääntyneistä ponimaisennäköisistä ja takkuharjaisista mustangeista. Ravenwood on ehkä vaatimaton tilana, mutta sydän tällä paikalla on kuitenkin puhdasta kultaa.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
lainaus © George Bernard Shaw | muut kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!