Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 18.09.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)RWR DUST OF SAHARA - KUOLLUT 2018!

Perustiedot

21.08.2011 Yhdysvalloissa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään RWR Dust of Sahara

7-vuotias ruunikko, säkäkorkeus 156cm, westernpainotteinen

työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-014-0001


Luonnekuvaus

Sierra on todella rauhallinen ja tasainen luonne, niin sanotusti järkähtämätön. Tämä tamma ei vähästä hermostu eikä turhia säiky, päinvastoin, Sierra lieneekin tilan rauhallisimpia ja luotettavimpia hevosia. Aloittelijakin pärjäisi Sierran kanssa, se on selvää. Mutta vaikka Sierra on helppo käsitellä ja ratsastaa, tamman kiintymystä on vaikea ansaita. Sierra kyllä luottaa ihmisiin, mutta tamma on yleensä kovin etäinen ja enimmäkseen omissa oloissaan, jopa silloin kun neitiä taputtelee tai harjaa. Sierra on kyllä kiltti ja vaivaton, mutta tamma ei kiinnitä huomiota ihmiseen yleensä sen enempää kuin on pakko. Ihmisen näkökulmasta Sierran kanssa ystävystyminen viekin aikaa, mutta toisaalta on se sen arvoista, ainakin mikäli on uskominen niiden muutaman cowboyn sanaa, jotka yleensä Sierran kanssa työskentelevät, sillä heidän mukaansa Sierraa hienompaa hevosta ei tilalta löydy; tamma on sitkeä ja rohkea työhevonen, johon voi aina luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Lajitovereidensa seurassa Sierra puolestaan viihtyy aina erinomaisesti ja laumassa tamma onkin varsin sosiaalinen tapaus, vähän sellainen kaikkien kaveri, jonka kanssa se lauman ärtyisinkin ponitamma tulee mainiosti toimeen. Laitumelta antautuminen ei sen sijaan aina huvittaisi Sierraa, mutta ei tamma onneksi pitkään jaksa ihmistä juoksuttaa perässään, ainakaan yleensä. Kyllä Sierran kiinni saa aina viimeistään siinä vaiheessa kun tarhatoveri jos toinenkin viedään ensin sisälle, tamma ei kuitenkaan halua jäädä viimeisenä ulos. Kaikesta huolimatta päitset kannattaa suosiolla jättää Sierralle tarhassa päähän, jotta tamman saa mahdollisimman helposti kiinni. Kerran sitten kiinnijäätyään Sierra asettuu kyllä heti, tamma ei niskoittele enää ollenkaan taluttaessa tai varsinkaan hoitaessa. Enemmänkin Sierra vaan lepuuttelee takastaan laiskan oloisena ja antaa hoitajan tehdä työnsä rauhassa. Satulavyön kiristämisen aikaan Sierra luimistelee aina, mutta siihen se sitten jääkin.

Ratsuna Sierra on tosiaan ennen kaikkea hyvin päättäväinen ja sisukas, tamma on osaava karjaratsu ja Sierra usein tuntuukin odottavan, että hänen annetaan tehdä työnsä suhteellisen rauhassa. Sierra osaa vaistomaisesti toimia karjan seassa eikä tamma vaadi kuin vähän ohjausta aina oikeaan suuntaan, jotta työ tulee tehtyä loppuun asti kunnialla. Siitä Sierra kyllä ärsyyntyy, jos tammaa pidätellään ja estellään koko ajan silloin kun Sierra yrittää vain tehdä sen mitä tamma on oppinut tekemään eli ajamaan karjaa. Sierra on tosiaan varsin peloton ja siinä suhteessa myös luotettava, tamma ei jätä ratsastajaansa pulaan maastossa. Kentällä varmajalkainen tamma tapaa olla ajoittain hieman kuumahko ratsastaa, enimmäkseen koska tamman kärsivällisyys ei riitä kauaa jos suoritettavat tehtävät ovat liian yksitoikkoisia. Riittävän haastavalla ja monipuolisella radalla Sierra kuitenkin toimii täydellisesti ja siitä syystä tamman kanssa uskaltaa lähteä kilpailuihinkin. Teräshermoinen Sierra kun ei hermostu mistään, jos ratsastaja ei vain anna tammalle aihetta hermostua.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 13.07.2015 tamma RWR Wind In Antarctica Give Me Penguins
qh 11.06.2016 ori RWR Desert Wind Beyond Limitations HE

Sukutaulu

i. CHR Golden Dust
Champion, KTK-II
ii. Cawell Ownet iii. Own Hasteca (evm)
iie. Sleeping Angel (evm)
ie. Imogen Heap iei. Steve Go Stage (evm)
iee. Cash Busted (evm)
e. Egypta Pop VIR MVA Ch, KTK-III ei. Hot Java Cairo eii. Mellon Java (evm)
eie. Norma Lee Queen of Cairo (evm)
ee. Rust Buck Smokey eei. Wild Bill Patrol (evm)
eee. Lady Buckshot (evm)

Sukuselvitys

Sierran isä, CHR Golden Dust, on 154 senttinen voikko quarterori, joka on ollut varsin suosittu jalostuksen puolella. Rustyna paremmin tunnettu oripoika on näyttävännäköinen, mm. II-palkinnolla kantakirjattu ja Champion-arvonimellä palkittu komistus, mutta persoonansa puolesta Rusty on puolestaan melko huomaamaton kaveri. Suurin osa Rustyn ajasta kun kuluu torkkumiseen ja laiskotteluun, mielellään jopa silloin kun tarkoitus olisi tehdä töitä. Rustya voisikin kuvata ehdottoman mukavuudenhaluiseksi; ori rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta, joten tästä pojasta ei paljoa ruutia löydy. Kuitenkin erinomainen karjaratsu ja osaava westernhevonen, johon voi aina luottaa.

Sierran isänisä, Cawell Ownet, on 153 senttinen punarautias quarterori. Poikansa Rustyn tavoin läsipäinen Care on näyttävännäköinen oriherra ja kotoisin Texasin sydänmailta. Cawell Ownet tuleekin täysin westernpainotteisesta suvusta ja lahjakkuus westernin parissa näyttää periytyneen myös Cawellille. Isänisänisä, Own Hasteca, oli 154 senttinen punarautias quarterori ja isänisänemä, Sleeping Angel, oli 151 senttinen rautias quartertamma.

Sierran isänemä, Imogen Heap, oli 155 senttinen quartertamma kauniilla voikkovärityksellä. Tutummin vain Inkana tunnettu tamma oli lahjakas ja kilpailuissa menestynyt westenratsu, jolta löytyy myös hienoja jälkeläisiä. Luonteeltaan Inka oli pirteä ja rehellinen tamma, joka vaati vain vähän määrätietoisuutta, mutta antoi takaisin sitäkin enemmän. Ja vaikka Inkallakin oli ne omat tammamaiset oikkunsa, Inkalta löytyi kuitenkin kultaisen pinnan alta vieläkin kultaisempi sydän sekä ripaus viihdyttäjän huumorintajua. Isänemänisä, Steve Go Stage, oli puolestaan 154 senttinen voikko quarterori kun taas isänemänemä, Cash Busted, oli 150 senttinen vaaleanrautias quartertamma.


Sierran emä, Egypta Pop, on 157 senttinen ruunikko quartertamma. Eowyn on joka cowboyn unelmaratsu, sillä tamma on ahkera, työteliäs ja rehellinen. Eowyn ei kapinoi turhista vastaan, vaikka tietyissä tilanteissa tamma osaakin olla hivenen herkkä ja neitimäinen. Se ei kuitenkaan estä tätä tammaa olemasta erinomainen työhevonen. Eowyn tuleekin parhaiten toimeen miesten kanssa - syystä tai toisesta - ja tamma on tottunut ahertamaan pitkää päivää tasangoilla karjanajon merkeissä.

Sierran emänisä, Hot Java Cairo, oli 161 senttinen tummanrautias quarterori. Emänisänisä, Mellon Java, oli puolestaan 162 senttinen ruunikko quarterori ja emänisänemä, Norma Lee Queen of Cairo, 160 senttinen rautias quartertamma.

Sierran emänemä, Rust Buck Smokey, oli 158 senttinen voikko quartertamma. Kuvankaunis ja todella kilttiluontoinen Siiri vietti elämänsä pääasiallisesti harrasteratsuna Breawassa. Emänemänisä, Wild Bill Patrol, oli myös henkeäsalpaavan komea voikko quarterori, jolta löytyi korkeutta 160 sentin verran. Emänemänemä, Lady Buckshot, oli sen sijaan vain 155 senttinen punarautias quartertamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!