Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 31.08.2010
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

CHR GOLDEN DUST - KUOLLUT 2020!

Perustiedot

10.08.2010 Yhdysvalloissa syntynyt quarterori, viralliselta nimeltään CHR Golden Dust

8-vuotias voikko, merkkeinä piirto sekä vuohissukat ej ja vtj, säkäkorkeus 154cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Sorel | Chinet Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-014-0006


Luonnekuvaus

CHR Golden Dust aka Rusty on komea kullan sävyinen voikko, jota ei voi olla huomaamatta - orin upea ulkonäkö varmistaa sen. Luonteeltaan Rusty ei sitten kuitenkaan ole yhtä näkyvä ja säväyttävä kuin ulkonäöltään, päinvastoin, ori on itseasiassa persoonaltaan melko huomaamaton kaveri. Rusty ei piittaa niinkään huomiosta, ori on varsin rauhallinen ja jopa laiska luonteeltaan. Rusty rakastaa elämän pieniä, leppoisia hetkiä kuten auringossa torkkumista tai laiduntamista kaikessa rauhassa. Jos Rustyn kohdalla olettaa näkevänsä orimaisen orin, joutuu kyllä pettymään, sillä Rusty on kaikkea muuta kuin monimutkainen tai vaikea ori. Rusty on päinvastoin melko yksinkertainen tyyppi, mutta toisaalta sataprosenttisen luotettava ja helppo käsitellä. Rustyn kanssa tulee kuka tahansa toimeen, myös aloittelijat. Rustylla kun ei ole koskaan kiire minnekään, tämän orin kanssa on helppo viettää rentoa ja leppoisaa elämää. Mitään supersäpäkkää urheilijahevosta Rustystä on turha kuvitella saavansa, mutta rauhallisista maastolenkeistä nauttivalle ratsastajalle Rusty on täydellinen valinta.

Rustyä on tosiaan helppo käsitellä, ori on aina rauhallinen ja leppoisalla tuulella. Mutta ori on myös kirjaimellisesti laiska, joten laitumelta Rustyn joutuu kyllä aina hakemalla hakemaan, sillä turha luulla, että ori keskeyttää laiduntamistaan vain ihmisen takia. Onneksi Rusty on toisaalta liian laiska lähtemään ikinä karkuunkaan. Rusty on myös älyttömän perso herkuille ja ori onkin aina ensimmäisenä tutkimassa hakijansa taskut läpi herkkujen toivossa. Onneksi Rusty ei ole kuitenkaan opetellut näykkimään tai mitään, ori on aina todella kiltti käsitellä. Toisekseen Rusty on kyllä luottavainen ja kunnioittaa ihmistä, ori lähtee kaikessa rauhassa vieraankin matkaan. Hoidettaessa Rusty on mukava ori, rauhallinen ja rento. Ori yleensä torkkuu harjauksen ajan, joten kavioiden puhdistuksen aikana herraa saattaa joutua komentamaan tiukemminkin, jotta ori havahtuu nostamaan sitä kaviotaan hieman. Rusty myös rakastaa rapsuttelua ja tämä ori malttaisikin seistä paijattavana vaikka kuinka kauan.

Rusty on aina aluksi ratsastaessakin melko laiska otus, orin kanssa saa kyllä käyttää apuja oikein reippaasti, jotta herraan saa edes vähän liikettä. Eritoten kenttätyöskentely on Rustylle maailman uneliainta hommaa, mutta eipä ori maastossakaan mikään kummoinen vahtihirmu ole. Rauhallinen kylläkin, sekä täysin luotettava ja varmajalkainen. Rusty ei myöskään säiky turhasta ja orilla on todella tasaiset ja varmat askeleet. Herra on myös todella kuuliainen hidastamisen suhteen, mutta orin vauhtiin saaminen sen sijaan on se haastavampi homma. Karjanajossa Rusty on kuitenkin jo virkeämpi tapaus, ori keskittyy hommaansa ja tekee ahkerasti sen mitä pyydetään, vaikka välillä vähän päätään viskomalla protestoikin. Rustyn rauhallisuus on kuitenkin karjanajossa edukseen, sillä orilla ei ole tapana säikkyä villeimpiäkään mullikoita. Ori ei liiemmin turhasta stressaa, vaan lepuuttelee takajalkaansa silmät puoliummessa aina siihen tilaisuuden saadessaan. Westernratsutettuna Rusty hallitsee myös haastavat sliding stopit ja rollbackit, minkä myötä käymme myös silloin tällöin muutamissa kilpailuissa Rustyn kanssa, vaikka ori enemmin karjaratsun kuin kilpahevosen hommissa viihtyykin. Kilpailuissa Rusty kyllä tekee kuitenkin sen mitä pyydetään parhaansa mukaan ja ihastuttaa aina rauhallisuudellaan. Rustylla vaikuttaa selvästi olevan rautaiset hermot, ori on aina rauhallinen ja luotettava tapahtuipa ympärillä mitä tahansa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
qh 15.07.2011 ori RWR Golden Nouakchott CHR Savannah
qh 01.08.2011 tamma RWR Project Nevada Afterlife Winds
qh 21.08.2011 tamma RWR Dust of Sahara Egypta Pop
qh 20.01.2013 tamma Long Lost Gold NU Malibu End of Line
qh 01.09.2013 tamma RWR Goddess CHR Belinda
qox 13.04.2014 tamma Mercury 51 Starlet 51
qox 06.07.2014 ori What Goes Boom 5594 DD Nimue
qh 16.01.2015 ori RWR Stream of Gold First Day of Summer
qh 16.01.2015 tamma RWR Golden Days First Day of Summer
qh 25.03.2015 ori Criminal Intentions Perfect Crime Kit
qh 05.04.2015 tamma RWR Two To Tango Afterlife Winds
qh 14.01.2016 tamma Goldoak's Catch The Dust Nouvion Cattabar

Sukutaulu

i. Cawell Ownet ii. Own Hasteca (evm) iii. Revental Action (evm)
iie. Only Treasure (evm)
ie. Sleeping Angel (evm) iei. Take A Pieces (evm)
iee. Scorpi's Evellyn (evm)
e. Imogen Heap ei. Steve Go Stage (evm) eii. Last Mohikan (evm)
eie. Classic Groove (evm)
ee. Cash Busted (evm) eei. Mystic Wanted (evm)
eee. Be My Lover (evm)

Sukuselvitys

Rustyn isä, Cawell Ownet, on 153 senttinen punarautias quarterori. Poikansa Rustyn tavoin läsipäinen Care on näyttävännäköinen oriherra, kotoisin Texasin sydänmailta. Cawell Ownet tulee täysin westernpainotteisesta suvusta ja lahjakkuus westernin parissa näyttääkin periytyneen myös Cawellille.

Rustyn isänisä, Own Hasteca, on myös punarautias quarterori, poikaansa tosin sentin korkeampi. Isänisänisä, Revental Action, on puolestaan 150 senttinen rautias ja isänisänemä, Only Treasure, 145 senttinen punarautias.

Rustyn isänemä, Sleeping Angel, on 151 senttinen rautias quartertamma. Isänemänisä, Take A Pieces, on 157 senttinen punarautias ja isänemänemä, Scorpi's Evellyn, 155 senttinen rautias.


Rustyn emä, Imogen Heap, oli 155 senttinen quartertamma kauniilla voikkovärityksellä. Tutummin vain Inkana tunnettu tamma oli lahjakas ja kilpailuissa menestynyt westenratsu, jolta löytyy myös hienoja jälkeläisiä. Luonteeltaan Inka oli pirteä ja rehellinen tamma, joka vaati vain vähän määrätietoisuutta, mutta antoi takaisin sitäkin enemmän. Vaikka Inkalla oli ne omat tammamaiset oikkunsa, Inkalta löytyi kuitenkin kultaisen pinnan alta vieläkin kultaisempi sydän sekä ripaus viihdyttäjän huumorintajua.

Rustyn emänisä, Steve Go Stage, oli myös 154 senttinen voikko quarterori. Aivan kuten 155 senttinen emänisänisä, Last Mohikankin. Emänisänemä, Classic Groove, oli puolestaan 156 senttinen raudikko.

Rustyn emänemä, Cash Busted, oli 150 senttinen vaaleanrautias quartertamma. Emänemänisä, Mystic Wanted, oli 153 senttinen rautias ja emänemänemä, Be My Lover, 151 senttinen ruunikko.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!