Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 04.09.2010
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)





CHR SAVANNAH - KUOLLUT 2020!

Perustiedot

07.08.2010 Yhdysvalloissa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään CHR Savannah

8-vuotias punarautias, merkkeinä läsi ja psk oej, säkäkorkeus 157cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Sorel | Chinet Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-014-0002


Luonnekuvaus

CHR Savannah, meilläpäin lyhyemmin vain Niobe, on todella ihastuttava quartertamma, yksi tilamme ehdottomista luottoratsuista. Niobe on niitä, joiden selkään uskaltaa levollisin mielin laskea täysin kokemattomankin ratsastajan, sillä tamma on aina rauhallinen ja luotettava tapaus. Niobella on todella kultainen sydän paikallaan, sillä tamma on kiltti, lempeä sekä todella luottavainen ja ystävällinen. Suoraan sanottuna kuka tahansa tulee toimeen Nioben kanssa ja useimmat myös yleensä ihastuvat tammaan, joka tervehtii vierastakin ihmistä kuin parasta ystäväänsä. Niobe viihtyykin erinomaisesti rapsuteltavana, mutta ei kuitenkaan kerjäämällä kerjää huomiota - ainakaan yleensä. Kyllä Niobe aina tervehtimään tulee ja käyttäytyy kaikintavoin ihmistä kohtaan luottavaisesti, mutta samalla myös nöyrästi. Kaikenlisäksi Niobe on myös lapsirakas, tamma on sitä tyyppiä, joka ei satuttaisi kärpästäkään tahallaan. Moni hevosten kanssa tavallisesti epävarmakin kehuu usein Niobea, sillä tamman levollinen olemus valaa itsevarmuutta kehen tahansa.

Nioben seurassa huomaakin usein rauhoittuvansa, sillä tamman vakaa olemus tyynnyttää ilmapiirin nopeasti. Sen takia Niobe sopii hyvin myös vähän raisumpien hevosten seuralaiseksi, sillä tamman rauhallisuus tarttuu yleensä muihinkin. Muutenkin Niobe on todella rauhantahtoinen lajitoveri, tamma ei ole laumassa mikään riidanhaastaja, vaan mieluummin alistuu kuin rupeaa nahisemaan kenenkään kanssa. Hyvät käytöstavat yltävätkin myös tallin ulkopuolelle, sillä Niobe antautuu laitumeltakin kutsusta ja on rauhallinen taluttaessa. Niobe ei ole laisinkaan mikään tavattoman herkkähipiäinen tyttö, vaan tamma antaa anteeksi pienet virheetkin, eikä suinkaan hermostu, vaikka ne suitset menisivätkin ensiyrittämällä vähän oudosti päähän tai harja tippuu vahingossa käsistä hevosen jalkoihin. Nioben kanssa saa säätää rauhassa, tamma suhtautuu kaikenlaisiin tilanteisiin tavattoman kärsivällisesti ja ystävällisellä uteliaisuudella. Niobe onkin kaikintavoin ratsastajan, eritoten aloittelevan ratsastajan, unelma.

Niobesta on vaikea löytää mitään vikaa, sillä tamma on ratsastaessakin kaikintavoin järkevä ja luotettava, sekä ehdottoman ahkera eli oikeastaan tyttö on täydellinen karjahevonen. Niobella on quarterhevosen kantava, vakaa askel ja sisukas sydän, tamma kyllä tekee loppuun asti kerran aloittamansa työn. Kenttätyöskentely on ainut asia, joka tapaa vähän laiskottaa Niobea, vaikka siitäkin huolimatta tamma kyllä vastaa ihan hyvin apuihin ja kuuntelee ratsastajaansa. Maastossa tyttö on kuitenkin virkeämpi ja eloisampi, vaikka siitäkin huolimatta rauhallinen ja kuuliainen. Tamma on varmajalkainen ja luotettava, säikkyminen turhasta ei kuulu Nioben tapoihin. Tammalla on myös mainio suuntavaisto ja rohkeutta tutustua vieraisiinkin maastoihin aristelematta. Itseasiassa välillä tuntuu siltä, että itse on ratsastajana pelkkä painolasti Nioben selässä ja että tamma osaisi hoitaa työt yksinäänkin kotiin. Niobe onkin todella ahkera ja sisukas työhevonen ja se on avannut tien myös kilpailuissa käymiseen, sillä erityisesti western horsemanship-luokat sopivat Niobelle täydellisesti. Kilpailuissa Niobe luottaa ratsastajaansa ja tekee tapansa mukaan parhaansa kuten aina.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 29.04.2011 ori RW' Hero of the Story B Elegant Ion
qh 15.07.2011 ori RWR Golden Nouakchott CHR Golden Dust
qh 26.09.2012 tamma RWR Songbird Fancyface HE
qh 03.10.2014 tamma RWR Cincinnati Reds Gaston Rin

Sukutaulu

i. Go Classic Champion ii. Got My Style (evm) iii. Gotta Roll On (evm)
iie. Annie Bell (evm)
ie. Excuse My Dash (evm) iei. Never Say Nay (evm)
iee. Miss Dottie Dash (evm)
e. Wailing Cave ei. B'Hoobling (evm) eii. Garpe North (evm)
eie. Divine Emilie (evm)
ee. Wailing Elan (evm) eei. Wailing Andro (evm)
eee. Levine Amand (evm)

Sukuselvitys

Nioben isä, Go Classic, on 157 senttinen punaruunikko quarterori. Clasu on suorastaan häikäisevän komea ori rakenteensa puolesta ja ei ole ihmekään, että ori on saavuttanut näyttelyistäkin Champion-arvonimen. Toisaalta Clasu on myös menestynyt westernhevonen, sillä vaikka Clasu on luonteensa puolesta todella rauhallinen ja tasainen, on orin lihaksissa valtavasti räjähtävää voimaa. Puhumattakaan siitä kuinka herkkä Clasu on ratsastaa; ori yllättää usein ratsastajansa vastaamalla hetkessä niihin pienimpiinkin apuihin, toimien lähes kuin ajatuksen voimalla.

Nioben isänisä, Got My Style, on poikansa tavoin myös 158 senttinen punaruunikko quarterori vanhemmista Gotta Roll On x Annie Bell. Isänisänisä oli 157 senttinen ruunikko ja isänisänemä 156 senttinen punarautias.

Nioben isänemä, Excuse My Dash, on puolestaan 153 senttinen rautias quartertamma. Isänemänisä, Never Say Nay, oli 152 senttinen mustanruunikko ja isänemänemä, Miss Dottie Dash, 155 senttinen punarautias.


Nioben emä, Wailing Cave, on 156 senttinen rautias quartertamma. Jo muutamaan kertaan varsonut Cave on tätä nykyä osaava westernhevonen, joka toimii kotitilallaan myös karjaratsun hommissa. Luonteensa puolesta Cave on toisinaan hidas ja haluton tekemään töitä, mutta tamma on sitäkin luotettavampi ja muuten helppo ja miellyttävä käsitellä. Cave on kuitenkin menestynyt ihan mukavasti westernkilpailuissa ja sitäkin paremmin näyttelyissä kiitos hienon rakenteensa.

Nioben emänisä, B'Hoobling, on sen sijaan 158 senttinen punaruunikko quarterori emänisänisän, Garpe Northin, ollessa 155 senttinen voikko ja ruunikon emänisänemän, Divine Emilien, ollessa 154 senttinen quarter.

Nioben emänemä, Wailing Elan, oli puolestaan 154 senttinen rautias quartertamma. Emänemänisä, Wailing Andro, oli 156 senttinen raudikko ja emänemänemä, Levine Amand, 155 senttinen vaaleanrautias.




Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!