Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 29.08.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)RWR PROJECT NEVADA

Perustiedot

01.08.2011 Yhdysvalloissa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään RWR Project Nevada

7-vuotias hiirakko, merkkeinä tähti, siima ja vsk vtj, säkäkorkeus 154cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-014-0038


Luonnekuvaus

Nevada on tullut pitkälti emäänsä ja tamma osaakin olla halutessaan melko kipakka ja tuliluontoinen tapaus. Nevada on kieltämättä melkoisen tammamainen, mutta neidistä löytyy myös luontaista uteliaisuutta ja halua tutustua uusiin asioihin. Nevada ei siis suinkaan ole mikään antisosiaalinen tapaus, tamma kaipaa vain yhtä vahvaluontoisen ihmisen rinnalleen. Sillä aistiessaan toisesta huokuvan epävarmuuden, Nevada kyllä hankkiutuu kyseisestä ihmisestä hyvin nopeasti eroon ottamalla pomon paikan, mutta sen sijaan luottaessaan ja kunnioittaessaan hoitajaansa Nevada on oikein mukava ja jopa tavallaan aika huumorintajuinenkin tapaus. Ja älykäs, todellakin, ja siksi Nevada kaipaakin elämässään haasteita, tämä tamma ei tavalliseksi tuntiratsuksi pelkästään sovellu. Nevadalle lännenratsastus tarjoaakin mielenkiintoisia haasteita ja tamma on karjaratsuna vertaansa vailla. Karjanajo on Nevadalla verissä ja tamma loistaakin erinomaisuudellaan esimerkiksi cutting- ja team penning-luokissa.

Lajitovereidensa seurassa Nevada on kuitenkin aina suhteellisen kipakka, tämä tamma osaa pitää puolensa laumassa eikä anna muiden pomottaa itseään. Tästä syystä Nevada onkin melko korkealla lauman arvoasteikossa, mutta vaikka tamma onkin kova pitämään puolensa, Nevadalla on myös ne muutamat tietyt laumakaverit, joiden kanssa tamma tulee mainiosti toimeen. Perusluonteeltaan Nevada onkin loppujen lopuksi todella helppoluontoinen tapaus, jonka kanssa on helppo tulla toimeen, kun vain pitää otteet varmoina sekä tilanteen simppelinä eikä esimerkiksi hoitaessa säädä turhia. Nevada on ehkä keskivertohevosta herkempi luimimaan, mutta siihen se mielenosoittaminen kuitenkin sitten usein jääkin, kun hoitaja on Nevadalle tuttu. Nevadasta ei kuitenkaan kannata hankkia vihollista itselleen, sillä tämä tamma ei hevillä unohda tai anna anteeksi tehtyjä virheitä. Kokeneen ihmisen käsittelemänä Nevada on kuitenkin mukava tapaus, vaikka kyllä ne tututkin hoitajat saavat aina silloin tällöin käydä Nevadan kanssa tahtojen taistelua siitä kuka tallissa määrääkään.

Ratsuna Nevada on ennen kaikkea ahkera, tamma on skarppina jo pihamaalla ja heti valmiina toimimaan. Cowboyt usein lähestulkoon kilpailevatkin siitä kuka saa Nevadan ratsukseen, sillä tamma on tosiaan todella miellyttävä ja osaava ratsu, joka vastaa apuihin herkästi ja keskittyy työhönsä sen sijaan että temppuilisi turhia. Nevada onkin karjaratsuna todella luotettava ja järkevä tapaus puhumattakaan tamman sisukkuudesta ja periksiantamattomasta rohkeudesta. Nevada saattaa kyllä välillä komentaa liian lähelle eksyviä lajitovereitaan, mutta kun välimatkat pidetään kunnossa, ongelmia ei ilmene. Myös kentällä Nevada on perusvastaanottavainen itsensä, joskin tamma vaatii jälleen kerran varmat ja osaavat otteet, kokematonta ratsastajaa Nevada ei kauan selässään katsele. Kilpailuissa Nevadan ehdoton valttikortti on kuitenkin kylmähermoisuus. Tamma on synnynnäinen taistelija ja se hohkaakin läpi Nevadan kilpailunhaluisesta sekä päättäväisestä olemuksesta, kun tamma marssii kentälle ja säikäyttää ensitöikseen kanssakilpailijansa väläyttämällä äksysti hampaitaan, vain höristääkseen seuraavaksi korviaan ratsastajansa lähtökäskyä odottaen.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 13.08.2015 ori RWR Limited Edition Beyond Limitations HE
qh 04.12.2015 tamma RWR Project Alice KS White Day
qh 16.01.2016 tamma RWR Sweet Louisiana RWR Sing In Silence
qh 07.05.2016 ori Jack It In KS Jack It Up VG

Sukutaulu

i. CHR Golden Dust
Champion, KTK-II
ii. Cawell Ownet iii. Own Hasteca (evm)
iie. Sleeping Angel (evm)
ie. Imogen Heap iei. Steve Go Stage (evm)
iee. Cash Busted (evm)
e. Afterlife Winds KTK-II ei. Suited Aces eii. Aces High (evm)
eie. Suited Stars (evm)
ee. Krispy Bouncy eei. Not Chips (evm)
eee. Showdown Shanti (evm)

Sukuselvitys

Nevadan isä, CHR Golden Dust, on 154 senttinen voikko quarterori, joka on ollut varsin suosittu jalostuksen puolella. Rustyna paremmin tunnettu oripoika on näyttävännäköinen, mm. II-palkinnolla kantakirjattu ja Champion-arvonimellä palkittu komistus, mutta persoonansa puolesta Rusty on puolestaan melko huomaamaton kaveri. Suurin osa Rustyn ajasta kun kuluu torkkumiseen ja laiskotteluun, mielellään jopa silloin kun tarkoitus olisi tehdä töitä. Rustya voisikin kuvata ehdottoman mukavuudenhaluiseksi; ori rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta, joten tästä pojasta ei paljoa ruutia löydy. Kuitenkin erinomainen karjaratsu ja osaava westernhevonen, johon voi aina luottaa.

Nevadan isänisä, Cawell Ownet, on 153 senttinen punarautias quarterori. Poikansa Rustyn tavoin läsipäinen Care on näyttävännäköinen oriherra ja kotoisin Texasin sydänmailta. Cawell Ownet tuleekin täysin westernpainotteisesta suvusta ja lahjakkuus westernin parissa näyttää periytyneen myös Cawellille. Isänisänisä, Own Hasteca, oli 154 senttinen punarautias quarterori ja isänisänemä, Sleeping Angel, oli 151 senttinen rautias quartertamma.

Nevadan isänemä, Imogen Heap, oli 155 senttinen quartertamma kauniilla voikkovärityksellä. Tutummin vain Inkana tunnettu tamma oli lahjakas ja kilpailuissa menestynyt westenratsu, jolta löytyy myös hienoja jälkeläisiä. Luonteeltaan Inka oli pirteä ja rehellinen tamma, joka vaati vain vähän määrätietoisuutta, mutta antoi takaisin sitäkin enemmän. Ja vaikka Inkallakin oli ne omat tammamaiset oikkunsa, Inkalta löytyi kuitenkin kultaisen pinnan alta vieläkin kultaisempi sydän sekä ripaus viihdyttäjän huumorintajua. Isänemänisä, Steve Go Stage, oli puolestaan 154 senttinen voikko quarterori kun taas isänemänemä, Cash Busted, oli 150 senttinen vaaleanrautias quartertamma.


Nevadan emä, Afterlife Winds, on 155 senttinen musta quartertamma. Amy on valtavan reviiritietoinen tamma, jonka näkee useimmiten kohottelemassa takastaan lajitoverilleen vingahdusten kera tai kalistuttamassa hampaitaan karsinan kaltereita vasten, mutta vaikka Amy tapaakin näyttää päällepäin äkäiseltä, ei tamma sitä oikeasti ole. Itsepäinen ja periksiantamaton kyllä, mutta samalla Amy on myös yksi parhaista karjaratsuistamme. Sillä huolimatta tammamaisista elkeistään, Amy on ahkera karjaratsu, joka hoitaa työnsä kunnialla ja ansaitsee reilusti rehunsa, kehunsa ja ylimääräiset porkkanansa. Amylla on myös erinomainen rakenne ja tamma onkin kantakirjattu II-palkinnolla.

Nevadan emänisä, Suited Aces, on 152 senttinen ruunihallakko quarterori. Ace on westernpainotteinen, VLRY:n kilpailuissa reining-luokissa aktiivisesti kisannut komea ori, joka omaa omalaatuisen luonteen. Ace vaatii juuri oikean ihmisen ratsastajakseen, sillä orin omistajan sanoja lainaten Ace on on itsepäinen kuin muuli, vahva kuin härkä ja ahkera kuin muurahainen. Acen kanssa täytyy todellakin vain ensin löytää se yhteinen sävel ennen kuin homma alkaa sujumaan. Ikävä kyllä orin sivut samoin kuin tiedot suvusta ovat kadonneet kuitenkin ajan saatossa bittiavaruuteen.

Nevadan emänemä, Krispy Bouncy, on 157 senttinen musta quartertamma. Sievä Bounci on myös westernpainotteinen ja onpa tamma menestynytkin VLRY:n alaisissa kilpailuissa, western horsemanship-luokissa. Luonteeltaan Bounci on monipuolinen tamma, joka on tunnettu karkailutaidoistaan. Pääasiallisesti Bounci on kiltti, mutta ratsastaessa tamma osaa niksin jos toisenkin ratsastajan selästä alas saamiseksi. Osaa Bounci kunnollakin toki olla ja keskittyessään tamma onkin oikein mainio ratsastettava. Myös Bouncin sivut ja sukutaulu ovat kuitenkin ikävä kyllä kadonneet sittemmin bittiavaruuteen.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!