Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 22.06.2010
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

INDIANA JONES DLK

Perustiedot

01.06.2010 Yhdysvalloissa syntynyt appaloosaori, viralliselta nimeltään Indiana Jones DLK

8-vuotias rautias white blanket, säkäkorkeus 151cm, westernpainotteinen

työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja TK | Dalek, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-037-0003


Luonnekuvaus

Vieraiden ihmisten kanssa Jazz on aina alussa vähän varovainen, onpa joku tuota ujoksikin osuvasti kutsunut, sillä ori selkeästi aristelee vieraita ja vaatii näin ollen alussa aina tavallista enemmän kärsivällisyyttä ja helliä otteita, jotta luottamus ihmiseen syntyy. Tutun ihmisen seurassa Indy on puolestaan jo sitten oikea kiehnäytyjä, ori rakastaa huomiota ja hellyydenosoituksia molemmin puolin. Ison porukan keskellä ja parrasvaloissa Indy ei viihdy, mutta oman tutun hoitajan kanssa ori on sellainen mamman kultamussukka, että oria on vain pakko rakastaa. Jazz ei ole lainkaan mitenkään orimainen tai huonotapainen, päinvastoin, Jazz taitaa useimmiten olla vähän tossun alla useimmissa tilanteissa. Toisaalta Jazzissa on myös tietynlaista varsamaisuutta ja leikkisyyttä, tämä ori tuskin koskaan kasvaa niin sanotusti aikuiseksi, mikä näkyy eritoten laitumella. Vaikka Jazzista ei ole uhmaamaan vanhempiaan, ori mielellään pilailee muiden kustannuksella ja vetää pukkilaukkaa ympäri laidunta, aiheuttaen sekasortoa muuten niin rauhallisen laidunelämän keskellä. Indy on kuitenkin helppo käsitellä ja vaikka herra onkin yleensä laitumella riehakas, kyseinen luonteenpiirre harvoin näkyy ihmisten seurassa. Joskin Indy kyllä aina onnistuu piristämään sitä sateisintakin päivää pelkällä olemuksellaan.

Indy antautuu riehakkuudestaan huolimatta kuitenkin kiltisti laitumelta, tullen oikein hakijaansa vastaan tervehdyshörinät mukanaan. Myös karsinassa Indy on oma luotettava ja helppohoitoinen itsensä, ori ei omaa huonoja tallitapoja, vaan suhtautuu ihmiseen huomaavaisesti ja kunnioittavasti. Tosin Indy kyllä kerjää säälimättömästi huomiota, niin että usein sitä huomaa unohtaneensa täysin ajankulun oria vain rapsutellessa. Varusteiden laitto ei tuota ongelmia, tosin Indyllä on hassu tapa roikottaa päätään alhaalla sen sijaan, että ori nostaisi päänsä ylös suitsittaessa niin kuin monet muut hevoset. Muut hoitotoimenpiteet sujuvat Indyn kanssa ongelmattomasti; pesupaikalla ori tykkää pilailla ja kastella hoitajansa tavalla tai toisella, joten siihen voi varautua poikkeuksetta. Indy on myös todella oppivainen ja nokkela ori. Eritoten kun luottamus on kunnossa, Indylle voi oikeastaan opettaa mitä tahansa. Olemme opettaneetkin Indylle enimmäkseen westerntemppuja ihan peruswesternliikkeistä muihin hyödyllisiin pikkunikseihin, kuten paikallaan pysymiseen silloin kun ohjat lasketaan maahan. Sliding stop, rollback, spinit... nämä tavalliset westernliikkeet olivat ehkä helpoiten opetettavissa Indylle, ori on uskomattoman vastaanottavainen tapaus ja oppii nopeammin kuin yksikään hevonen aiemmin, jonka kanssa olemme työskennelleet. Erikoisin temppu minkä Indy on nyt oppinut on se, että ori osaa nykyisin käydä makuulleen, ottaa ratsastajan selkäänsä ja nousta jaloilleen kuin mikäkin elokuvahevonen konsanaan. Indiana Jones taitaa aina olla jonkinmoinen julkkis - niin myös täällä Ravenwoodissa. Indystä tulee kieltämättä mieleen miellyttämisenhaluinen koiranpentu, sillä ori seuraa herpaantumatta ohjaajaansa ja toteuttaa parhaansa mukaan tuon pienimmänkin pyynnön. Indyhän on myös todella lapsirakas ja arvatkaapa vain hurmaako ori lapset heti ensitöikseen erikoisilla tempuillaan ja osaamisellaan.

Ratsuna Indy vaatii hieman kokeneempaa ratsastajaa, vaikka kentällä ori onkin suhtkoht' kuuliainen. Maastossa Indy voi puolestaan hieman säpsyä omiaan ja vaatia kannustusta esimerkiksi sillan ylittämiseen. Veden kanssa Indyllä ei ole kyllä koskaan ollut muutoin minkäänlaisia ongelmia, ori kahlaa mielellään niin jokien ylitse kuin tulee uimaankin. Isommassa porukassa Indy on jokseenkin vähän riehakkaampi ja eloisampi, ori saattaa ottaa omia tanssiaskeliaan ja viskoa päätään menohaluisena. Indystä nimittäin löytyy lajitoverien seurassa hieman kilpahevosen vikaa, sillä orilla on aika voimakas kilpailuvietti. Kilpalaukoissa onkin siis syytä varautua oikeaan energiapiikkiin, Indy nimittäin varmasti pistää kaikkensa peliin ja saattaapa matkan varrella muutama innostunut pukkikin lentää. Indyn kanssa on kuitenkin ihana kadota maastoilemaan pariksi tunniksi, ori on aina valmis uusiin seikkailuihin ja Indyllä ratsastaminen pyyhkii poikkeuksetta mielestä pois kaikennäköiset murheet. Karjaratsuksi Indy soveltuu hyvin juuri oppimishalunsa ja innokkuutensa puolesta. Indylle ovat tuttua puuhaa niin vasikoiden lassoamiset kuin eksyneen lehmän paimentaminen takaisin laumaankin. Indy voi tosin joskus olla vähän ylienerginen ja ottaa omia sivuloikkiaan säpsähtäessään esimerkiksi sarviaan heiluttelevaa mullikkaa, mutta kyllä ori käsissä pysyy, jos ratsastaja vain itse pysyy rauhallisena ja tietää mitä tekee. Yleensä Indyyn ja orin tempauksiin ns. tottuu, niin että lopulta sitä sulautuu orin mukaviin liikkeisiin niin täysin, ettei enää itse edes tule huomioineeksi Indyn näppäryyttä ja käännöksien nopeutta. Kilpailuissa Indy on kokenut, mutta ori voi vähän kuumua ihmispaljouden keskellä. Kentällä Indy kuitenkin kyllä yleensä tekee satavarmasti parhaansa, jos ratsastaja vain osaa hommansa ja yhteistyö sujuu hyvin ratsukon välillä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
app 23.10.2012 ori RWR Last Crescent Chinook's Jamaica
app 23.05.2016 tamma Reflection Of Sookie RWR Ziel Sookie
app 07.06.2016 tamma RWR Lakota Spirit Ziel Sookie

Sukutaulu

i. Rumour ii. Frohty (evm) iii. Yellow Chew (evm)
iie. Stylistic (evm)
ie. Quirky (evm) iei. Offbeat (evm)
iee. Own Kind Girl (evm)
e. Royal Poinciana ei. Royal Commander (evm) eii. Captain Smith (evm)
eie. Royal Jewel (evm)
ee. Juliette (evm) eei. Step On It (evm)
eee. Melinda (evm)

Sukuselvitys

Jazzin isä, Rumour, on 150 senttinen appaloosaori. Roan-värityksen omaava vaalea ori on saavuttanut näyttelykentillä muun muassa kunniamaininnan ja löytyypä herralta muutama hieno jälkeläinenkin. Tutummin Repeksi kutsuttu komea appaloosa on kuitenkin yllättävän vaativaluontoinen tapaus, ori vaatii käsittelijältään kokemusta ja pitkäjänteisyyttä, sillä Repe harvoin antaa mitään ilmaiseksi. Repe on myös epäluuloinen ratsastettava ja ori luottaakin vain tuttuihin ihmisiin. Toisaalta kun luottamus sitten pelaa ratsastajan ja ratsun välillä, niin Repe on todella mukava yhteistyökumppani.


Jazzin emä, Royal Poinciana eli Polly, on 147 senttimetriä korkea selväpiirteinen tamma, jolla ei kuitenkaan ole mainittavaa kilpailumenestystä tai jalostusarvoa. Polly on kaikesta huolimatta periyttänyt mukavannäköisiä jälkeläisiä ja riittääpä tamman omassakin tummassa frost-värityksessä katsottavaa. Polly on yleisratsu aivan kuten Rumourkin ja menee koulussa Helppo A-tasoa. Esteillä taas ylittyvät kevyesti jopa 100 senttimetrin esteet.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!