Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 29.03.2010
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

FAJR-GHALIB

Perustiedot

08.03.2010 Suomessa syntynyt arabialainen täysiveriori, viralliselta nimeltään Fajr-Ghalib ox

verilinjaltaan domestic, 7-vuotias musta, merkkinä tähti, säkäkorkeus 153cm

työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Kya | Kya's Stables, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-003-0020


Luonnekuvaus

Gabriel on luonteeltaan itsevarma ja ylpeäluontoinen komistus, mutta hyvän koulutuksen tuloksena orista on kasvanut myös hyvätapainen herrasmies ja lahjakas westernratsu, jonka kanssa on aina ilo tehdä töitä. Kaikesta huolimatta Gabrielissa on toisaalta aina sitä tiettyä herkkyyttä ja orimaisuutta, mikä on suurin syy siihen, että Gab kuitenkin kaipaa kokeneen käsittelijän. Yleisesti ottaen Gabriel kyllä kuitenkin kunnioittaa ihmistä ja luottaa useimpiin, jopa vieraisiin ihmisiin suhteellisen ongelmattomasti. Gab ei ole lainkaan mitenkään testailijatyyppinen ori, joskaan pitkämuistisena olentona Gab ei myöskään hevillä anna ihmisten virheitä anteeksi, vaan muistaa ne pitkään. Gabrielin kanssa tärkeintä on oma rentous ja erityisesti hyvä huumorintaju, sillä ori kujeilee mielellään ihmisten kustannuksella. Gab kuitenkin toisaalta tietää missä se raja menee, mikä on sallittua ja mikä ei, ja siitä syystä ori onkin luettavissa varmaan tallin hyvätapaisimpiin hevosiin, ainakin jos oreja katsoo. Gab onkin ori, jolla on terve itsetunto sekä utelias luonne ja herra onkin kaikenkaikkiaan hyvin ihastuttava oripoika, jolla on veijarimaisista elkeistä huolimatta myös varsin terävä pää. Aina eivät meinaa karsinankaan salvat tätä herraa pidätellä ... Lajitovereidensa seurassa Gabriel on kuitenkin suht' rauhallinen tapaus, se kaikkien kaveri. Kyllä omat puolet silti pidetään eritoten ruokailutilanteessa, ettei sitä ihan toisten komenneltavana olla. Tammojen seurassa Gabrielin ego ikävä kyllä paisuu kymmenkertaiseksi; ori on viimeisen päälle oikea casanova, jolta unohtuu mielestä kaikki muu samalla hetkellä kun näköpiiriin vain tuodaan yksikin kauniimman sukupuolen edustaja.

Gabriel on kuitenkin kaikin tavoin hyvin helppohoitoinen ja ori viihtyy hoidettavana oikein hyvin. Gabriel mielellään kiusoittelee hoitajaansa kutittelemalla tätä hamuiluillaan, mutta pikkuhiljaa ori rauhoittuu harjauksen aikana ja usein rentoutuukin täysin, joskus jopa torkahtaen hetkeksi. Karsinassa Gabia ei oikeastaan tarvitse edes sitoa kiinni, mutta kannattaa silti vahtia ettei ori tyhjennä omine aikoineen koko harjakoria, sillä Gab tykkää pureskella tavaroita ja nostella niitä pois paikoiltaan. Eritoten Gab tykkää varastaa hoitajaltaan esimerkiksi taskuista vaikka lapaset ja heilutella niitä sitten korkealla hoitajansa pään yläpuolella, tämän ulottumattomissa, suostumatta antamaan niitä takaisin. Mutta nämä ovat vain niitä Gabrielin omia leikkimielisiä piloja, eikä niistä pidä mennä hermostumaan, sillä ori vain hakee huomiota ja näin myös saa sitä. Toisaalta sitä ollaan aina myös puskemassa päätä hoitajan syliin hellyydenkipeänä joka käänteessä. Kyllä Gabrielilla kultainen sydän on, todellakin. Gabriel selvästi tietää olevansa hurmaava ja ori kyllä hyödyntää tätä tietoa sulattaen ihmisten sydämet säälimättä kerta toisensa jälkeen ... Muiden hoitotoimenpiteiden kanssa ei myöskään ilmene minkäänlaisia ongelmia ja Gabhan rakastaa mm. vettä eli peseminen onnistuu varmasti. Joskin kannattaa vahtia, ettei ori saa napattua vesiletkua itselleen, sillä sen jälkeen mikään paikka ei varmasti jää kuivaksi... vähiten hoitaja. Ja Gab myös tykkää ravistella vedet turkistaan suoraan hoitajansa niskaan. Mutta vaikeapa siinä on huuliaan mutristella korvat hörössä ja harja pörrössä suloisesti vahtaavalle orille, joka seuraavassa hetkessä puskeekin jo saippuaista päätään suoraan hoitajansa syliin. Satulavyötä kiristäessä Gab on erinomainen pullistelemaan vatsaansa salaa.

Ratsastettavuudeltaan Gabriel on tullut ehdottomasti emäänsä ja ori onkin erittäin herkkä, mutta toisaalta miellyttävä ratsastaa. Apujen ei tosiaan tarvitse olla kovinkaan kummoisia, kun Gabriel jo tekee sen mitä pyydetäänkin. Kevyt ohjasote ja hienoiset pohjeavut riittävät mainiosti ja ori vastaa erityisesti erinomaisesti painoapuihin. Gabriel on luonnostaan miellyttämisenhaluinen ja pyrkii aina tekemään parhaansa tilanteessa kuin tilanteessa. Ori onkin yleisesti ottaen ahkera, kuuliainen ja reipas ratsastettava. Joskin kentällä Gabilla tuppaa olemaan alkuun hieman ponneton laukka, jolloin oria pitää ratsastaa reippaasti eteen, jotta askeleisiin saataisiin vähän lennokkuutta. Muuten Gab on kyllä taipuisa ja askeleiltaan matkaavoittava. Gab hallitsee kyllä kentällä reiningin ja trailin, mutta parhaimmillaan ori silti on pole pendingin ja barrel racingin parissa, ihan siitä syystä, että Gabrielilla on erittäin hyvä reaktiokyky ja ori osaa olla lämmetessään salamannopea. Gabilla on myös oikein hyvä tasapaino ja ori osaa liikkua säpäkästi tuhlaamatta aikaa ylimääräisiin askeleisiin. Ori on myös rohkea, eikä koskaan epäröi haasteiden edessä. Gab nauttii selvästi westernistä lajina, sillä se on monipuolinen ja tarjoaa tosiaan Gabrielille joka päivä erilaisia haasteita, ori on valpas ja aina valmis toimintaan. Maastossa Gab on luotettava ja varmajalkainen, joskin ori on myös reipas ja energinen. Gab nauttii maastoilusta ja viihtyy luonnon keskellä, säikkyminen ei kuulu orin tapoihin. Gab on myös liikennevarma, joskin isommat kulkuvälineet kuten rekka-autot voivat hivenen hermostuttaa oria. Karjanajo on myös ehdottomasti Gabin lempipuuhaa, ori nauttii selvästi työstään ja osaa hommansa moitteettomasti. Kuljetuskoppiin Gabriel nousee ongelmattomasti, usein jopa innokkaasti arvellessaan pääsevänsä kisakentille. Gab tosiaan rakastaa kilpailujen huumaa ja esiintymistä, ori on viimeisen päälle oikea show- ja kilpahevonen.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
ox 31.08.2012 ori WE Alicefar Ghali ox Nova Amor's Alice ox
ox 01.10.2016 ori RWR Ghiyath Pelegnor ox Jahida al Qadir

Sukutaulu

i. Shandel Prince Shienkh ox
KTK-II, YLA2, WRJ-III
ii. Little Tromb ox iii. Tuntematon (evm)
iie. Tuntematon (evm)
ie. Dejá Vu ox YLA2 iei. Chief of Sky ox (evm)
iee. Delillah Montaque's ox (evm)
e. Agafya al Rayad ei. Aramis Legion of Masters eii. Tuntematon (evm)
eie. Tuntematon (evm)
ee. JJ Noble Onyx Legion of Supreme eei. GR Faleeh ox (evm)
eee. Abraxas bint Abu ox (evm)

Sukuselvitys

Gabrielin isä, Shandel Prince Shienkh ox, on 155 senttinen, musta arabialainen täysiveriori, joka on palkittu YLA2-, KTK-II- ja WRJ III-palkinnoin. Puhdasta egyptiläistä verilinjaa edustava, komea Shan on luonteeltaan orimainen ja jopa hieman tulinen, mutta samalla myös raamikas herrasmies, jonka sydän on puhdasta kultaa. Vaikka Shan ei ole helpoin hevonen maailmassa, on ori uskollinen ja luotettava ystävä niille, jotka Shanin luottamuksen onnistuvat puolelleen voittamaan. Shan on myös erittäin menestynyt westernori, joka on kilpaillut pääosin reiningissä ja trailissa, mutta ori on saavuttanut menestystä myös matkaratsastuksen puolella. Shan on myös erittäin suosittu jalostuksen parissa.

Gabrielin isänisä, Little Tromb ox, oli eläessään mitä huomiota herättävin sametinmusta, 153 senttiä korkea arabialainen täysiveriori, joka omasi tulisen luonteen ja rakasti hyppäämistä enemmän kuin mitään muuta. Tuontihevosena maahan tullut ja sukulinjaltaan tuntematon Ron oli rakastettu ja ihailtu egyptinarabi, joka menestyksekkään kilpailu-uran päätteeksi ehti jättää maailmaan seitsemän upeaa jälkeläistä ennen pois nukkumistaan. Orimaisuudestaan huolimatta Ronissa yhdistyivät kaikki arabialaiselta täysiveriseltä toivotut piirteet; tulisuus, rohkeus, kauneus, älykkyys ja uskollisuus omistajalleen. Ja kaikki nuo piirteet ovat nyt nähtävissä Ronin jälkikasvussa, orin omassa verenperinnössä.

Gabrielin isänemä, Dejá Vu ox, on kuvankaunis 152 senttinen arabialainen täysiveritamma. Mustankimo ei pistä silmään ainoastaan kauniilla ulkonäöllään vaan myös lempeällä, rakastettavalla ja lojaalilla luonteellaan, johon on yhdistynyt myös älykkyys ja rohkeus. Luotettavan ja hyväluontoisen tamman kanssa ei voi yksinkertaisesti olla tulematta toimeen. Deli on yleispainotteinen, menestyksekkäästi eri lajeissa kilpaillut tamma, joka on kuitenkin parhaimmillaan maastoesteiden parissa. Deliltä löytyy kuitenkin myös näyttelykokemusta ja tamman jälkeläiset ovat kaikki oikeita valioyksilöitä. Deli on itse palkittu YLA2-palkinnolla. Isänemänisä, Chief of Sky ox, oli 153 senttinen egyptinarabiori. Tämä mustankimo, joka sittemmin vaaleni kokonaan valkoiseksi, oli komea herrasmies ja tuttu näky näyttelykentillä ja kouluratsastuskilpailuissa. Skyksi kutsuttu arabialainen täysiveriori menehtyi kuitenkin jo ennen kymmentä ikävuottaan yllättävään suolenkiertymään, ehtien jättää maailmaan vain kolme jälkeläistä. Orilla oli tuolloin kuitenkin takanaan jo pitkä kilpailu-ura ja Sky olisikin luultavasti vetäytynyt piakoin kokonaan jalostuskäyttöön, joten orin menehtyminen oli hyvin traaginen ja arabikasvattajien keskuudessa jonkin verran kohuakin herättänyt tapaus. Isänemänemä, Delillah Montaque's ox, oli 151 senttiä korkea kärpäskimo, peloton egyptinarabitamma. Monaksi kutsuttu jalopiirteinen tamma aloitti uransa esteratsastuskentillä, mutta siirtyi jo vuoden päästä kokonaan maastoesteiden pariin. Mona menestyikin lajissa varsin hienosti, kunnes jäi eläkkeelle loukattuaan toisen etujalkansa kilpailuissa. Monan nivelsiteen todettiin katkenneen ja tästä syystä tamma siirtyi jo yhdeksänvuotiaana siitostammaksi vaihdettuaan ensin omistajaa. Myöhemmin Mona jouduttiin lopettamaan, kun jalka alkoi vaivata tammaa enemmänkin, mutta tamma ehti kuitenkin jättää virtuaalimaailmaan neljä jälkeläistä.


Gabrielin emä, Agafya al Rayad ox, on 151 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Kaunisrakenteinen Faya on herkkä ja haastava domestic-linjainen tamma, joka vaatii paljon hoidettaessa, mutta on toisaalta erittäin miellyttävä ratsastaa. Tammamainen Faya onkin lahjakas westernratsu, joka on menestynyt hienosti eri westernlajeissa ja kilpaillut myös muutamissa laukkaratsastuskilpailuissa. Eritoten barrel racing on vauhdikkaan tamman mieleen ja onpa Faya päässyt koettelemaan taitojaan myös matalien esteiden parissa.

Gabrielin emänisä, Aramis, on tuntemattomasta suvusta tuleva ruunikko arabialainen täysiveriori, joka edustaa hienoa venäläistä verilinjaa. Komea Aramis on lahjakas ja taitava westernratsu, joka on kilpaillut reiningissä ja halterissa, mutta ori toimii myös karjaratsuna nauttien todella työnteosta. Aramis on myös suosittu siitosori, joka periyttää hienoja jälkeläisiä. Aramis kilpailee pääasiallisesti AHAC-luokissa ja orin korkein saavuttama arvonimi onkin Legion of Masters.

Gabrielin emänemä, JJ Noble Onyx, on 151 senttinen musta arabialainen täysiveritamma vanhemmista GR Faleeh ox x Abraxas bint Abu ox. Egyptiläistä verilinjaa edustava kaunis Onyx on luonteeltaan mitä ihastuttavin tamma, joka rakastaa huomiota ja Onyx omaakin hyvin miellyttämisenhaluisen luonteen. Onyx on erittäin yhteistyönhaluinen ja lahjakas westernratsu, joka on menestynyt AHACin parissa. Onyxin tämänhetkinen arvonimi onkin Legion of Supreme.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!