Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 05.05.2005
» ikääntyminen reaaliaikainen

DEJÁ VU - KUOLLUT 2020!

Perustiedot

05.05.2001 Yhdysvalloissa syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Dejá Vu ox

verilinjaltaan egyptiläinen, 13-vuotias mustankimo, säkäkorkeus 152cm

jalostuskäytössä, yleispainotteinen, kilpaili tasoilla Intermediate I ja 110cm

kasvattaja Sean Connery, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH02-003-3740


Luonnekuvaus

Deli on aina ollut luonteeltaan lempeä, ystävällinen ja luottavainen, kaikinpuolin hyvin ihmisystävällinen tamma. Deli on myös hyvätapainen ja rauhaa rakastava sekä erittäin sopeutuvainen ja tarpeen tullen päättäväinenkin luonne. Kaikenkaikkiaan tammasta löytyy rohkeutta ja sisukkuutta niin huimapäisen kenttäkisaajan ratsuksi kuin myös aloittelijoille sopivaa lempeyttä ja rauhallisuutta. Deli onkin aina valmis ottamaan uudet haasteet avosylin vastaan ja tamma on myös loputtoman kärsivällinen, Deli antaa helposti anteeksi ne pienet virheetkin. Mutta vaikka Deli onkin erinomainen opettaja kaikessa viisaudessaan, kauniin pinnan alta löytyy myös tämä rohkeasydäminen ja peloton tamma, joka rakastaa haasteita ja on parhaimmillaan taitavan ratsastajan käsissä. Lajitovereiden seurassa Deli on puolestaan se, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Laitumelta hakiessa Deli tulee myös vislauksesta luokse, tamma tunnistaa tutun kutsun vaikka kuinka kaukaa tahansa. Mutta koska Deli on myös niin luottavainen, tamma antautuu kyllä vieraallekin hakijalle suhteellisen helposti. Taluttaessa Deli on rauhallinen ja kulkee nätisti vierellä, jyräämättä tai kiskomatta riimunnarua.

Karsinassa Deli voi olla hoitamisen aikana irti, sillä tamma seisoo nätisti ja kärsivällisesti paikallaan aina kun ihminen on hänen seurassaan. Deli on helppohoitoinen ja tamma yleensä vain nauttiikin harjauksesta rentoutuen silmissä. Kaviotkin nousevat pelkästä "nosta"-kehotuksesta. Varusteensa nähdessään Deli voi vähän liikahdella innokkaana pääsemään ulos mutta tamma ei koskaan temppuile tai haraa vastaan näin muuten varustaessa. Tosin jos selkään sittemmin nousee aivan uusi ja vieras ratsastaja, voi Deli kuulostella aluksi ja kulkea jännittyneesti, rentoutuen kuitenkin sitä nopeammin mitä levollisemmalta ratsastaja itse vaikuttaa. Tuttujen ratsastajien kanssa tamma on puolestaan aina tuttavallinen ja tyyni, tuntien ja muistaen jo entuudestaan selässään istuvan ihmisen ratsastustaidot ja käyttäytyen niiden mukaisesti. Raipan käyttö on Delin kanssa ehdottomasti kielletty, sillä muutoinkin erittäin herkkä tamma hermostuu vain moisesta turhaan. Pitkissä kouluratsastusharjoituksissa Deli kuumuu aina jonkin verran, mutta tamma tekee aina parhaansa tilanteesta huolimatta. Ei väliä vaikka avut olisivat välillä epäselvätkin, tamma pyrkii silti miellyttämään ratsastajaansa parhaansa mukaan. Deli myös omaa hyvin kauniit ja lennokkaat askeleet sekä tamma on ihastuttavan herkkä avuille. Pitkän yhteistyön tuloksena ratsastus sujuu lopulta todellakin kuin tanssien, tamma tuntuu tietävän täysin pelkän ajatuksen voimalla mitä ratsastaja todella haluaa hänen tekevän ja tekee sen.

Rataesteillä Deli on innostunut ja energinen, mutta silti kuuliainen ratsu. Tamma tarvitsee usein ratsastajan tukea oikean ponnistuskohdan löytämisessä, mutta muutoin Deli hyppää rohkeasti sekä usein vielä hyvällä ilmavaralla. Tammalla on luonnostaan oikein hyvä tasapaino. Myös maastoesteitä Deli rakastaa. Tamma ei säiky outojakaan esteitä, vaan Deli etenee varmajalkaisesti vaikeassakin maastossa. Maastossa Deli on muutenkin kaikenkaikkiaan luotettava, tamma ei säiky liikoja eikä temppuile muutoinkaan turhaan. Deli on kaikinpuolin aivan yhtä kuuliainen kuin kentälläkin, tammalla voi hyvin ratsastaa ilman satulaakin. Kuljetuskoppiin tamma astelee rauhallisesti ja tottuneesti, ihan löysällä riimunnarulla, eritoten tutun ihmisen kanssa. Deli onkin tottunut matkaaja, joten kuljetus sujuu aina yhtä rauhallisesti ja ongelmattomasti. Kisapaikoilla Deli on usein hieman levoton ja jännittynyt, mutta reipas lämmittely takaa sen että tamma malttaa keskittyä kentällä suoritukseensa ja unohtaa muun. Ratsukkona minun ja Delin yhteistyö onkin tänä päivänä saumatonta, vaikkakaan tähän ei olisi päästy ilman monen vuoden aherrusta. Olemme kierrelleet Delin kanssa jo niin monilla kisakentillä, että osaamme suorastaan lukea toistemme ajatukset; hienoiset, lähes huomaamattomat eleet kertovat meille toisistamme enemmän kuin tuhat sanaa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 21.02.2007 ori Chief of White Sky ll White Prize ox
ox 20.04.2008 ori Shandel Prince Shienkh ox Little Tromb ox
ox 13.10.2008 tamma Selene ox Imhotep ox
ox 28.06.2009 ori Castiel ox Breakway's Starchaser ox
ox 28.06.2009 ori Malak al-Haq ox Breakway's Starchaser ox
ox 01.03.2010 tamma Elentári Nasheedat ox Prejudice ox
ox 23.01.2011 tamma RW' Rhapsody ox Rapid Mezaj
ox 02.05.2011 tamma RW' Titania ox Tahir Al Sayyid
fwb 20.10.2014 tamma RWR Develia Revelation
nsh 10.06.2015 ori RWR Spookish Paradox Scaredycat

Sukutaulu

i. Chief of Sky ox (evm) ii. White Moment ox (evm) iii. Made Of Honor ox (evm)
iie. Duchess ox (evm)
ie. White Lie ox (evm) iei. Caladriel ox (evm)
iee. Lady ox (evm)
e. Delillah Montaque's ox (evm) ei. Awarton ox (evm) eii. Asgard ox (evm)
eie. Naomi ox (evm)
ee. Found Skeleton ox (evm) eei. Skeleton ox (evm)
eee. Found Love ox (evm)

Sukuselvitys

Delin isä, Chief of Sky ox, oli 153 senttinen egyptinarabiori. Tämä mustankimo, joka sittemmin vaaleni kokonaan valkoiseksi, oli komea herrasmies ja tuttu näky näyttelykentillä ja kouluratsastuskilpailuissa. Skyksi kutsuttu arabialainen täysiveriori menehtyi kuitenkin jo ennen kymmentä ikävuottaan yllättävään suolenkiertymään, ehtien jättää maailmaan vain kolme jälkeläistä. Orilla oli tuolloin kuitenkin takanaan jo pitkä kilpailu-ura ja Sky olisikin luultavasti vetäytynyt piakoin kokonaan jalostuskäyttöön, joten orin menehtyminen oli hyvin traaginen ja arabikasvattajien keskuudessa jonkin verran kohuakin herättänyt tapaus.

Delin isänisä, White Moment ox, oli 154 senttinen, erittäin näyttävännäköinen musta arabialainen täysiveriori, joka menestyi pääasiallisesti näyttelykentillä. Momento oli luonteensakin puolesta todellinen herrasmies, joka todellakin osasi hurmata yleisönsä komealla ulkonäöllään ja lennokkailla liikkeillään. Myös isänisänisä, 155 senttinen musta Made Of Honor ox, ja isänisänemä, 153 senttinen mustanruunikko Duchess ox, olivat aikanaan näyttelykenttien kiintotähtiä.

Delin isänemä, White Lie ox, oli 151 senttinen, pieni ja siro arabialainen täysiveritamma, joka omasi kauniit ja näyttävät liikkeet. White Momentin kanssa saman siittolan kasvatteja oleva herkkäluontoinen rautiaankimo egyptiläistamma olikin erittäin lahjakas ja menestynyt kouluratsu. Hienon kouluratsastusuransa jälkeen Lia puolestaan vetäytyi pitkälle ja ansiokkaalle siitosuralle, periyttäen useita hyvärakenteisia ja kaunisliikkeisiä jälkeläisiä. Isänemänisä, Caladriel ox, oli puolestaan 153 senttinen näyttelypalkittu raudikko kun taas isänemänemä, 150 senttinen ruunikonkimo Lady ox, oli tyttärensä tavoin menestynyt kouluratsu.


Delin emä, Delillah Montaque's ox, oli 151 senttiä korkea kärpäskimo, peloton egyptinarabitamma. Monaksi kutsuttu jalopiirteinen tamma aloitti uransa esteratsastuskentillä, mutta siirtyi jo vuoden päästä kokonaan maastoesteiden pariin. Mona menestyikin lajissa varsin hienosti, kunnes jäi eläkkeelle loukattuaan toisen etujalkansa kilpailuissa. Monan nivelsiteen todettiin katkenneen ja tästä syystä tamma siirtyi jo yhdeksänvuotiaana siitostammaksi vaihdettuaan ensin omistajaa. Myöhemmin Mona jouduttiin lopettamaan, kun jalka alkoi vaivata tammaa enemmänkin, mutta tamma ehti kuitenkin jättää virtuaalimaailmaan neljä jälkeläistä.

Delin emänisä, Awarton ox, oli kuumaverinen, mustankimo laukkaratsastusori, joka menestyi lajissa suhteellisen hyvin, muttei koskaan yltänyt suuriin arvokilpailuihin asti. 152 senttinen arabialainen täysiveriori omasi kuitenkin hyvän sukulinjan ja rakenteen, mistä syystä tuota käytettiin suht' paljon myös jalostukseen. Luonteeltaan Awarton oli herkkä ja helposti hermostuvainen egyptiläisori, joka kuitenkin oli kestävä ja sisukas pitkänmatkan laukkuri. Awartonilla oli kuitenkin usein epäonnea matkassa ja useat pienet loukkaantumiset vaivasivat oria tuon uran aikana, mistä johtuen ne arvokilpailutkin jäivät pelkiksi haaveiksi. Emänisänisä, 154 senttinen mustankimo Asgard ox, oli sen sijaan erinomaisesti menestynyt laukkaratsastusori. Emänisänemä, 150 senttinen rautias Naomi ox, kilpaili puolestaan laukkaratsastusradoilla vain satunnaisesti ja hienorakenteinen tamma tulikin enemmänkin tunnetuksi näyttelymenestyksestään.

Delin emänemä, Found Skeleton ox, oli reipasluontoinen, rautias egyptiläistamma. 150 senttinen Fina hyppäsi tiensä ihmisten sydämiin huolimatta pienestä koostaan ja todisti todeksi sen, että pienikin saattoi olla jotain suurta. Fina oli luonteeltaan sitkeä ja energinen arabitamma, joka ei koskaan kavahtanut haasteita ja rakasti hyppäämistä enemmän kuin mitään muuta. Fina olikin aikanaan menestynyt esteratsu ja tamman jälkeläisille riitti myös aina kysyntää. Emänemänisä, 151 senttinen ruunikko Skeleton ox, oli myös tyttärensä tavoin erittäin lahjakas ja menestynyt esteratsu. Emänemänemä, Found Love ox, ei sen sijaan kilpaillut paljoakaan elämänsä aikana mutta tammalla oli hieno sukutaulu ja Love myytiinkin jo varhain eräälle kasvatustallille siitostammaksi.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!