Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET

VN ECHO OF HALLUCINATION

» lopetettiin jalkavaivojen vuoksi toukokuussa 2013Perustiedot

02.05.2010 Alaskassa syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään VN Echo of Hallucination ox

verilinjaltaan espanjalainen, mustankimo, säkäkorkeus 151cm, laukkapainotteinen

kilpaili LJ:n alaisissa kilpailuissa sileillä radoilla aina G2-tasolla asti

kasvattaja Frianna & Merry | Venia , omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-003-0016


Luonnekuvaus

Ciara on hyvin ylpeäluontoinen tamma, joka tietää oman arvonsa ja tuntuu usein jopa ymmärtävän asioista enemmän kuin me ihmiset; tamman älykäs, läpitunkeva katse on jollain tapaa hyvinkin tietäväinen. Ciara tuntuu joskus jopa ylenkatsovan ihmistä ja siitä syystä tammaa on helppo pitää jopa omahyväisenä. Ciarassa yhdistyvätkin sekä äärimmäinen herkkyys, että voima. Ylpeästä luonnosta huolimatta Ciara on hyvä käsitellä, joskin tamma vaatii käsittelijältään taitoa ja kokemusta, sillä tamma ei aina ole kovinkaan kärsivällinen saati anteeksiantavainen ihmisen suhteen. Ciaran kanssa on tiedettävä mitä tekee, jos mielii edistyäkin asioissa, muutoin tamma vain temppuilee ja säpsyy omiaan. Mutta kun Ciaraa on käsitellä juuri oikein, määrätietoisesti ja itsevarmasti, mutta samalla hellästi ja rauhallisesti, tyttö osoittautuu oikein miellyttäväksi ja teräväpäiseksi tammaksi, joka nauttii huomiosta. Ciaran mielenkiinto on tosin taipuvainen vähän hyppimään asiasta toiseen, tamma harvoin malttaa keskittyä yhteen asiaan kerralla kunnolla, vaan säätää usein omiaan. Vaatiikin kärsivällisyyttä hoitajalta jaksaa työskennellä Ciaran kanssa, sillä tamma ei aina ole helpoin tapaus hoitaa, vaikkei pahatapainen olekaan. Luottamus hoitajaan kasvaa pikkuhiljaa, vaikka Ciara ei suoranaisesti arka olekaan.

Lajitovereiden keskuudessa Ciara on äksy ja tammamainen, neiti pitää hanakasti puolensa. Ciara on emänsä tavoin herkkä osoittamaan mieltään lajitovereilleen ja on aina kiljumassa korvat luimussa ja takastaan kohotellen, jos joku erehtyy tunkemaan liian lähelle arvon prinsessaa. Taluttaessa Ciara on onneksi kuitenkin rauhallinen, tamma kulkee tasaisesti hoitajan rinnalla löysemmälläkin riimunnarulla, mutta katselee usein tarkkaavaisesti ympärilleen. Ciara on itseasiassa myös aika mukava hoitaa, jos ei oteta lukuun herkkyyttä ja vaativaa luonnetta siinä suhteessa, että Ciara kyllä ilmoittaa heti, jos jokin ei neitiä miellytä joko luimimalla tai pahimmillaan jopa näykkäisemällä, jos hoitaja ei tajua vihjettä ajoissa. Ciara kannattaakin aina sitoa kiinni harjauksen ajaksi. Varustamisesta Ciara ei sitten pidä yhtään. Suitset menevät vielä vain vähäisellä vastarinnalla, mutta satulavyön kiristäminen... Ciara takoo takasellaan maata korvat luimussa ja pelottaa helposti aremman hoitajan mahtailullaan karkuun. Mutta kun tamma on tiukasti kiinni niin eipä neiti hampaitakaan pääse hoitajansa käsivarteen iskemään, vaan joutuu nyt kestämään sen hetken kidutuksen. Sillä kun satulavyö on sitten lopulta kiristetty, niin äksyily ja tappavat mulkoilut loppuvat siihen.

Ratsuna Ciara on näpsäkkä tapaus, herkkä avuille tottakai ja tamma vaatii tästä syystä kokeneen, helläkätisen ja määrätietoisen ratsastajan, mutta toisaalta oikean ihmisen alla Ciara on oikein miellyttävä ratsastaa; utelias, energinen, mutta kaikesta huolimatta kuuliainen. Ciara ei pahemmin ratsastaessa temppuile, joskin joskus energiaa tuppaa olemaan vähän liikaakin, jolloin se vähäinenkin keskittymiskyky katoaa kuin tuhka tuuleen. Ciara on taipuvainen kuumumaan, etenkin kun neidiltä rupeaa vaatimaan vähän enemmän. Maastoratsuna Ciara on energinen, mutta toisaalta peloton. Liikennevarmaksikin tämä tamma osoittautui heti alkumetreillä. Ciara on myös kuuliainen herkkyytensä vuoksi, ei ollenkaan mitään käsistä karkaavaa sorttia. Laukassa Ciaralla on tapana pyyhältää kerralla neliin, mutta tamma hidastaa pian takaisin tasaiseen, rauhalliseen laukkaan pyydettäessä ja kestävyyttä löytyykin sitten edetä hyvässä tahdissa useamman kilometrin verran. Hyvä suuntavaisto ja matkan myötä esiin pyrkivä rauhallisuus ja luotettavuus ovat myös hyvän maastoratsun piirteitä Ciarassa. Ja mikä tärkeintä ratsastajan kannalta, Ciaralla on myös miellyttävät askeleet! Ravi on liitävää ja tasaista, laukka taas matkaavoittavaa ja kevyentuntuista.

Ciara on perinyt myös isänsä nopeuden ja kestävyyden pitkillä matkoilla, mistä oli valtavasti hyötyä tamman laukkauraa ajatellen. Radalla Ciara oli energinen ja innoissaan, mutta malttoi toisaalta keskittyäkin jotenkuten. Voittoon kuitenkin pyrittiin kyllä joka hengenvedolla ja lentävällä laukka-askeleella. Ainoa miinuspuoli olikin Ciaran voimien säästäminen, tamma kun olisi mielellään lennähtänyt ensimmäisenä johtoon, mutta pidemmillä matkoilla se olisi johtanut vain ennenaikaiseen väsähtämiseen. Toisaalta itsepäistä tammaa oli välillä melko vaikeakin pitää muiden ratsukoiden takana ja Ciaran keskittyessä taistelemaan jockeyn kanssa se voitto meni siksikin usein sivu suun. Kuljetuskoppiin Ciara nousee aina yhtä sopuisasti, hermoilematta matkan aikana. Perillä sitten alkaa kimeä hirnahtelu ja muille esiintyminen, Ciarassa on kieltämättä diivaprinsessan elkeitä mitä vieraille poseeraamiseen tulee. Ciara ei malta kisapaikoilla oikein millään olla aloillaan, vaan tamma höyröttää ja pitää ääntä, joten pitkä ja reipas lämmittely tulee usein tarpeeseen.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 07.01.2011 t RW' Cassiopeia ox Madani Numair al Rayad ox
ox 29.09.2012 o RWR Hazael Nasr ox SA Najwan Amir

Sukutaulu

i. Mountant Espoir m ox ii. Violento Corazón m ox (evm) iii. Bizarro Caballero m ox (evm)
iie. Fantástico Belleza f ox (evm)
ie. Mignon Fleur m ox (evm) iei. Avocat Du Diable m ox (evm)
iee. Nuit Érysipèle f ox (evm)
e. Wonderful Diana ox ei. Ébenfekete ox (evm) eii. Felhőtlen ox (evm)
eie. Napfény ox (evm)
ee. Wonderful Miranda ox (evm) eei. Éj Lovag ox (evm)
eee. Holdsarló ox (evm)

Sukuselvitys

Ciaran isä, Mountant Espoir m ox, on 155 senttinen, ranskalaissyntyinen arabialainen täysiveriori, joka edustaa harvinaisempaa espanjalaista verilinjaa. Silmiinpistävän komea punarautias piirtopää on eläkkeelle vetäytynyt, entinen laukkaratsastusori, joka on sittemmin kisannut myös kouluratsastuksen puolella. Luonteeltaan Espoir on omalla tavallaan haastava, erittäin orimainen ja taipuvainen testailemaan ihmistä, mutta oikean ihmisen käsissä oikein upea täysiveriori. Ratsastaessa Espoir muuttuu tosin kuin toiseksi hevoseksi, joskin maastoillessa ori on arabeille tyypilliseen tapaan joskus vähän hermostuneempi ja vaikeampi tapaus hallita.


Ciaran emä, Wonderful Diana ox, on suloisennäköinen, 147 senttinen arabialainen täysiveritamma, joka edustaa puhdasta espanjalaista verilinjaa. Tummanruunikko tähtipää on alunperin Unkarissa syntynyt arabitamma, joka sittemmin maailmaa jonkin verran kierreltyään päätyi Alaskaan. Maastoesteratsuna toimiva Dana on luonteeltaan hyvin erikoinen, suorastaan kaksijakoinen. Ihmisten kanssa tamma on oikea unelma, suoranainen enkeli, joka pyrkii miellyttämään ratsastajaansa parhaansa mukaan, mutta lajitovereidensa keskuudessa Dana tunnetaan tallin oikukkaimpana, tammamaisimpana ja potkuherkimpänä hevosena.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!