Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 18.06.2010
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)O BEY CHAREB ER REHH

Perustiedot

28.05.2010 Italiassa syntynyt arabialainen täysiveriori, viralliselta nimeltään O Bey Chareb Er Rehh ox

verilinjaltaan puolalainen, 10-vuotias punaruunikko, merkkeinä katkopiirto ja vuohissukat ej, säkäkorkeus 149cm

jalostuskäytössä, laukkapainotteinen, kilpaili LJ:n alaisissa kilpailuissa sileillä radoilla aina G3-tasolla asti

kasvattaja MilliM | Star Avenue, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-003-0019


Luonnekuvaus

Chareb on kuin kopio isästään lukuunottamatta karvan tummaa sävyä. Yhtä ylpeäluontoinen, mutta samalla äärettömän utelias, joskus jopa varsamaisuuden puolelle taipuva tapaus. Charebia voisi kuvata jopa leikkisäksi, mutta samalla ehdottoman hyväluontoiseksi oriksi, jonka sydän on puhdasta kultaa. Meille tuli kieltämättä yllätyksenä, joskin pelkästään positiivisena sellaisena, kuinka energinen ja hyväntuulinen luonne Chareb oikeasti olikaan, kasvattajan lupaukset persoonallisesta ikiliikkujasta pitivät kyllä paikkansa. Chareb on ehkä energisimpiä koskaan tapaamiani hevosia, ori on suorastaan vauhdikas ja ajoittain jopa ylitsevuotavan innokas. Chareb on sellainen touhottaja, ori ei malta oikein koskaan seisoskella vain aloillaan vaan on aina menossa. Impulsiivinen lieneekin oikea sana kuvaamaan meidän Charebiamme. Toisaalta kaiken energisyytensä johdosta Chareb ei myöskään sovellu ihan jokaiselle ihmiselle; ori kaipaa rajoja ja joskus sitä tiukkaa komentoakin käydessään ylikierroksilla. Sillä jos hevosella voi olla ylivilkkaushäiriö, niin Charebilla sellainen on. Charebia ei tarvitse kylläkään missään nimessä pelätä, mutta luonnollisesti tälläinen hevonen vaatii kuitenkin sitä varmuutta ja kokemusta käsittelijältään. Chareb ei aina nimittäin edes tajua pelottavansa joitakin ihmisiä, ori vain tunkee uteliaana lähemmäs, itse mitenkään ihmisiä arkomatta. Lapsiahan Chareb rakastaa, mutta ori on sellainen hutilo, ettei lapsia kannata ainakaan yksinään päästää orin lähelle, Chareb saattaa nimittäin vaikka pyörähtää päälle vahingossa, orin mielenkiinnon kohteiden pomppiessa asiasta toiseen.

Chareb tosiaan vaatii auttamatta käsittelijältään pitkää pinnaa ja kärsivällistä asennetta, sillä ori ei läheskään aina malta keskittyä kunnolla, paikallaan pysymisestä puhumattakaan. Kyllä tälläiset laitumelta kiinninappaamiset ja taluttaminen sujuvat ilman mitään suurempia ongelmia, ainut vain että taluttaessa Chareb on suhteellisen reipas. Myös karsinassa Chareb alussa pyörii aikansa, mutta rauhoittuu kyllä pikkuhiljaa aloilleen harjauksen myötä. Vaikka kyllä Chareb siitäkin huolimatta tekee koko ajan jotakin; hamuilee riimunnarua, huitoo hännällään ilmaa, hirnahtelee ohikulkeville tammoille... tai kuten yleensä, kerjää huomiota hoitajaltaan. Chareb nimittäin on mieluiten se huomion keskipiste. Niissä tilanteissa huomaa Charebin omaavan myös ylpeyttä, sen verran koreasti ori itseään kantaa ja esittelee, osoittautuen usein oikein viimeisen päälle show-esiintyjäksi. Chareb nimittäin tosiaan esiintyy, vähäinenkin yleisö riittää, jotta Chareb innostuu esittelemään itseään ja liikkeitään, joiden ilmavuus ja keveys lienevät myös perintöä kouluratsuna menestyneeltä isältä. Lajitovereiden seurassa Chareb on ehdoton härnääjä, se porukan häirikkö ja leikkimielisin otus, joka kiusoittelee muita omaksi huvikseen ja patistaa lajitoverinsakin juoksemaan iltaisin kiitolaukkaa ympäri laidunta.

Ratsuna Chareb vaatii jälleen taas vähän enemmän, sillä ori tarvitsee kokeneen ja osaavan ratsastajan, jolta löytyy rohkeutta käsitellä myös näitä vähän itsepäisempiä ja menohaluisempia otuksia. Jo varustaessa Chareb rupeaa herkästi höyröttämään, eikä malta olla sekuntiakaan aloillaan, joten voi vaan kuvitella millainen ori on sitten ratsastaessa. Chareb ei kylläkään ole kuuro avuille, päinvastoin, eritoten pohkeista ori on vähän turhankin herkkä, mutta Chareb on joskus aivan uskomattoman itsepäinen. Useimmiten Chareb nykii koko ajan ohjia ja pyrkii raville ja sitten kun tahtoa ei saada perille, aletaan säätämään muuta, kuten säikkymään mitä arkipäiväisimpiä asioita. Ja jos Charebille antaa pikkusormen, ei pidä valittaa jos ori vie koko käden eli siis ratsastajan on oltava ehdottomasti koko ajan se, joka määrää, muuten ongelmat oikeasti alkavat. Chareb nimittäin koettelee enemmän kuin mielellään rajojaan ja testailee josko pääsisi määräämään itse etenemistahdin. Kenttätyöskentelyä Chareb pelkästään inhoaakin, mutta radalla ori oli ja on kuin tulta ja tappuraa. Painotuslajinsa parissa Chareb on aina osoittautunut äärettömän taistelunhaluiseksi ja voimakkaan kilpavietin omaavaksi oriksi; Chareb kyllä taistelee voitosta loppuun saakka, antamatta tuumaakaan periksi kilpakumppaneilleen. Lämmittelyssä Chareb piti kuitenkin saada kuuntelemaan ja keskittymään, jotta ori varmasti pysyi hallinnassa radalla eikä ryöstäytynyt käsistä. Charebin itsepäisyys ja villihkö luonne olivatkin asioita, jotka aiheuttivat joskus ongelmia radoilla. Lähtökoppiin Chareb meni sen sijaan nätisti ja orilla on yhä hyvin voimakas, matkaavoittava ja eteenpäinpyrkivä laukka. Myöskään voitonhalu ei ole kadonnut yhtään minnekään.

Chareb oli aluksi vähän ihmeissään kun pikkuinen laukkasatula vaihtuikin jykevään westernsatulaan orin eläkkeelle jäännin myötä ja radalle tanssimisen sijaan suunnattiinkin suoraan maastoilemaan. Veikin aikansa ennen kuin Chareb lakkasi haikailemasta laukkaradan suuntaan, mutta nyt ori toimii kätevästi maastoratsuna kuin vanha konkari konsanaan. Westernratsastus on muutenkin rauhoittanut Charebia hieman eikä ori enää säntäile pää viidentenä jalkana joka paikkaan samaan malliin kuin laukkavuosinaan. Maastoilu onkin Charebille loppupeleissä mukavan rentouttavaa puuhaa, vaikka tottakai alkumatkan ori höyröttää ja intoilee liikoja, mutta pikkuhiljaa luonnonrauha vaikuttaa Charebiinkin ja ori alkaa asettumaan, tyyntymään ja kulkemaan rauhallisemmin. Maastossa laukkaaminen kuuluu ehdottomasti yhä Charebin lempipuuhiin, mutta tällöin ori pysyy helpommin käsissä kuin mitä esimerkiksi radalla, missä orin hallitsemiseen oli keskityttävä kokoajan sataprosenttisesti. Kilpavietti ei ole maastossa Charebilla niin vahva ellei mukana ole varteenotettavia kilpaehdokkaita. Chareb on kuitenkin ihan maastovarma ja itsevarma, rohkea ori, jolta löytyy varma askel. Kuljetuskoppiin Chareb nousee omaan tapaansa rytinällä, mutta nopeasti ja tässä suhteessa ongelmitta, sekä poistuminen tapahtuu oikeastaan saman mallin mukaisesti. Kilpailuissa Chareb kysyi todellakin hermoja ja keskittymistä sekä hoitajaltaan, että jockeyltaan, sillä kilpatilanteissa ori todellakin kävi ja käy yhäkin ylikierroksilla. Charebilla on kyllä hyvät hermot, mutta keskittymiskyky puuttuu orilta ikävä kyllä täysin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
ox 28.06.2016 tamma Phantasy al Qismat Phantasia Wid

Sukutaulu

i. Baltazar ox VIR MVA Ch ii. Fryderyk Fabian (evm) iii. tuntematon (evm)
iie. tuntematon (evm)
ie. Waclaw Sabina (evm) iei. tuntematon (evm)
iee. tuntematon (evm)
e. Jemila Cotchils
ASARA Champion
ei. Jomolo Cotchils (evm) eii. tuntematon (evm)
eie. tuntematon (evm)
ee. Michca (evm) eei. tuntematon (evm)
eee. tuntematon (evm)

Sukuselvitys

Charebin isä, Baltazar ox, on silmäänpistävän komea kimo puolalaisori hyvästä sukulinjasta. Lyhyemmin Zarina tunnettu, 147 senttinen arabialainen täysiveriori on luonteeltaan utelias ja ylpeäluontoinen tapaus, joka on nopea oppimaan uutta. Kyseessä on kuitenkin ennen kaikkea ihmisystävällinen ja helposti käsiteltävissä oleva oriherra. Zar on kilpaillut menestyksekkäästi niin kouluratsastuksen puolella kuin myös AHACinkin parissa halter-luokissa. Kauniiden liikkeiden lisäksi myös Zarin jumalainen ulkonäkö on huomioitu näyttelykentillä ja ori onkin saavuttanut jo VIR MVA Ch-arvonimen.


Charebin emä, Jemila Cotchils, on vuonna 2003 syntynyt puolalaista verilinjaa edustava arabialainen täysiveritamma. Kaunis, syvänmusta tamma on kilpaillut menestyksekkäästi sekä AHACin parissa että laukannut ASRAn ja ASARAn alaisissa kilpailuissa. Kyseessä onkin ASARA Champion-arvonimen saavuttanut G2-tasoinen laukkaratsastustamma. Jemila on saanut ennen Charebia jo kaksi komeaa orivarsaa, jotka molemmat jatkavat kisaamista emänsä kavioiden jäljissä. Kyseiset orit ja Charebin velipuolet ovatkin menestyneet hienosti emänsä tavoin etenkin AHACin parissa, joskin menestystä löytyy myös ASRAn ja ASARAn puolelta.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!