Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 19.07.2009
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)CASTIEL

Perustiedot

28.06.2009 Ranskassa syntynyt arabialainen täysiveriori, viralliselta nimeltään Castiel ox

verilinjaltaan egyptiläinen, 8-vuotias punaruunikko, merkkeinä tähti ja vuohissukka otj, säkäkorkeus 153cm

kenttäratsastuspainotteinen, kilpailutetaan KERJ:n alaisissa luokissa CCI/CIC1-tasolla (Vaativa B / 115cm)

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH06-003-4435


Luonnekuvaus

Castiel on hyvin maskuliininen ja itsetietoinen ori, jolla on taipumusta pyrkiä johtopaikalle vähän joka tilanteessa. Cas on niitä hevosia, joiden kunnioitus on ansaittava vaikka luottamuspulasta ei kärsittäisikään, mutta kun sen kerran ansaitsee, Casista saa elinikäisen ystävän. Ehkä ori on olevinaan vähän kova jätkä, tykkää esitellä upeita liikkeitään ja osoittaa olevansa paikan kuningas, mutta pinnan alta paljastuu kuitenkin varsin kultainen kaveri ja suuri sydän. Cas tykkää esittää vieraille, kovasti poika korskahtelee ja tanssahtelee kuin kovinkin villi tapaus, mutta yksi vislaus omistajalta niin jätkä jo ravaa portille kuuliaisesti korvat hörössä. Siitä huolimatta vieraissa ihmisissä Cas useimmiten herättää silkkaa pelonsekaista kunnioitusta, ori tulee kierrettyä suosiolla kauempaa katse ihailevana, mutta uskaliaimmille ori tarjoaa mielenkiintoisen haasteen. Ei Cas mitään huonoja tapoja omaa ja jos vähänkin jätkää uskaltautuu komentamaan, niin yhteistyö sujuu kyllä varsin sopuisissa merkeissä. Kovin on poika kuitenkin leikkisä ja kiihkeä kaikinpuolin, eivätkä nuo rajat ja säännöt ole koskaan ihan täysin olleet hallussa. Siitä huolimatta Cas on ihastuttava tapaus, jonka kanssa touhutessa ei varmasti tule yhtään yksitoikkoista hetkeä. Cas onkin hyvin elinvoimainen ori, jonka seura kasvattaa ja opettaa omalla tavallaan jokaista, joka vain hetken tämän kanssa viettää. Sitä paitsi Cas on upea ja tietää sen itsekin varsin hyvin; itsevarmuus ja ylpeys ovat piirtyneet Casiin aivan yhtä voimakkaasti kuin tulisuus ja sitkeyskin.

Cas vaatiikin ennen kaikkea määrätietoisen ja kokeneen hoitajan, mutta myös ystävän, ei johtajaa, etenkin kun orilla on taipumus kiintyä hyvin voimakkaasti päivittäin elämässään mukana oleviin ihmisiin. Myönnettäköön että Cas on varmasti monien silmissä kaikkea muuta kuin täydellinen tavoiltaan, mutta meille se on täydellinen juuri tälläisenaan, niine pienine vikoineenkin. Laitumelta Cas antautuu vain tutuille, tuntemattomia ori tykkää juoksuttaa perässään mielinmäärin. Raivostuttava tapa, tiedämme. Mutta tuttuja vastaan ori tulee oikein ravissa, hörhöttäen jo matkalla tervehdyksiään. Taluttaessa Casia saa tosin olla komentamassa vähän väliä, vaikka pakko kyllä myöntää, että meidän osaltamme on tullut tuosta kurista vähän luistettua; yleensä orin tulee annettua pyöriä voltilla löysällä riimunnarulla kun vauhtia alkaa tulemaan liikaa, sen sijaan että ukkoa kieltäisi kiskoutumasta sen riimunnarun kanssa joka suuntaan. Ehkä siitäkin syystä Cas on vähän kovapäinen tapaus uskomaan komentoa. Karsinassa Cas on kuitenkin varsin mukava tapaus, vaikkakaan ei siltikään mikään aloittelijoiden käsiin sopiva. Ori on parasta sitaista tiukasti kiinni, jotta ori malttaa pysyä aloillaankin. Casia saa kyllä muuten harjailla kaikessa rauhassa, ori on tottunut useimpiin hoitotoimenpiteisiin. Varusteet nähdessään Cas valpastuu heti ja alkaa viskoa päätään sekä kuopimaan maata. Oria saa kieltää kerran jos toisenkin olemaan kuopimatta, jos haluaa saada esimerkiksi suojat Casin jalkoihin. Satulavyötä kiristettäessä Cas yrittää vähän pullistella, joten satulavyö kannattaa kiristää varoilta useampaan kertaan.

On sanomattakin selvää, että Cas on älykäs. Sen näkee noista tummista silmistä, joissa lepää kiihkeys ja elinvoima. Ratsuna Cas onkin haastava tapaus, joka vaatii kokeneen ja osaavan ratsastajan, sillä tulinen ja energinen ori ei siedä kovia otteita, vaan vaatii pehmeäkätisen ratsastajan, joka hallitsee selkeät mutta hellät avut. Cas ei ole missään suhteessa se helpoin hevonen käsitellä, mutta ehkä juuri siksi erityisesti tilan omistajatar pitääkin orista niin paljon. Se on niin erilainen kuin muut; niin kiihkeä, suorastaan raivokas, mutta samalla uskollinen ystävä, jota ei tarvitse koskaan pelätä. Casilla on erittäin miellyttävät askeleet vaikka ne ovatkin voimakkaan tuliset, mutta samalla myös uskomattoman kevyet. Kunnollisen lämmittelyn myötä Cas kulkee koottuna kuolaimella ja vastaa apuihin herkästi, taipuen hyvin tiukkoihinkin käännöksiin. Toki Cas kuumuu melko nopeasti, mutta ori pysyy kyllä hallinnassa puolipidätteiden, teräksisen pohkeen ja päättäväisen asenteen avulla. Kouluratsuna Cas on lahjakas, mutta hitusen kärsimätön; oria täytyy pitää hallinnassa, jotta koulukiemurat pääsevät oikeuksiinsa orin esittämänä. Ja vaikka Cas ei kovin kookas olekaan, ori hyppää kevyesti kuin perhonen, lennähtäen esteiden ylitse kuin näkymättömien siipien kannattelemana. Casilla on hyvä tasapaino ja rutkasti ponnistusvoimaa, joka yleensä takaa puhtaan tuloksen. Ainoana miinuspuolena on Casin vauhti, ori painaa voimakkaasti ohjille ja usein kiirehtii esteille, mikä voi kostautua tiputuksina. Casin hallinta on yhä tärkeimmässä asemassa hypätessäkin, ettei ori tosiaan vain pääse rynnimään esteelle. Mutta kun kaikki menee nappiin, niin tuloksena on puhdas rata kovalla ajalla.

Maastoillessa Cas on suhtkoht' rauhallinen, vaikka tosin voi tuolloin ajankulukseen leikkiä säikkyvänsä milloin mitäkin. Esimerkiksi siltojen ylittämisessä ja jokien yli kahlaamisessa Cas temppuilee mielellään, mutta menee aina ylitse reippaan kannustuksen avulla. Normaalistihan ori ei edes säiky vettä, esimerkiksi vesieste ei edes hätkäytä Casia. Maastossa Cas ei oikeastaan muuten temppuile lainkaan, ainoastaan liikenteessä ori on hivenen epävarma, mistä syystä välttelemmekin yleisiä teitä. Maastoesteitä Cas rakastaa emänsä tavoin, vauhtia ja energiaa ei todellakaan puutu. Cas ei säiky oudoimpiakaan esteitä, sillä ori on liian innostunut hyppäämisestä ruvetakseen seuhkuroimaan turhan takia. Alussa Cas painaa yleensä melko voimakkaasti ohjille, mutta kun ensimmäiset esteet ovat takana Casin tahti alkaa rauhoittumaan ja ori alkaa selkeästi kuuntelemaan. Kuljetuskoppiin Cas nousee ilman mitään ongelmia, tosin melko reipastahtisesti tuolloinkin. Kilpailuissa Cas on melko höyrynä, ori hirnuu ja pyörähtelee sinne tänne häntä koholla. Orilla riittää katsottavaa, mutta hoitaminen onnistuu kun Casin vie kauemmas enimmästä hälinästä. Jännitys aina hieman tarttuu Casiin, joten lämmittelyn on oltava pitkä ja kunnollinen, jotta Cas malttaa keskittyä tulevaan suoritukseensa kunnolla.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
ox 13.10.2009 t CRE's Jamilah ox Breakway's Runaway With My Heart ox
morab 15.12.2011 t RWR Loreleina Ashburn Fireflies
ox 26.09.2012 o HM's White Thrill ox Cosmic Thrill ox

Sukutaulu

i. Breakway's Starchaser ox ii. White Prize ox AB-jalostuspalkinto iii. Prize ox (evm)
iie. White Snow ox (evm)
ie. Sunrise Avenue ox iei. Sunlight Son ox (evm)
iee. Evangeline Lover ox (evm)
e. Dejá Vu ox YLA2 ei. Chief of Sky ox (evm) eii. White Moment ox (evm)
eie. White Lie ox (evm)
ee. Delillah Montaque's ox (evm) eei. Awarton ox (evm)
eee. Found Skeleton ox (evm)

Sukuselvitys

Casin isä, Breakway's Starchaser ox, on 152 senttinen mustankimo arabialainen täysiveriori. Puhdasta egyptiläistä verilinjaa edustava Chaser on hyvin vilkas ja kuumahko tapaus, jolta ei energiaa tai menohaluja puutu. Joitakin ylivilkkauden oireita on tunnistettavissa, mutta orimaisen ja riehakkaan pinnan alta kuitenkin paljastuu kultainen sydän. Kenttäratsastuspainotteinen Chaser on lahjakas niin este- kuin kouluratsastuksenkin parissa, eikä tämä ori epäröi hurjimmankaan maastoesteen edessä. Hyvin rohkea ja haastava kilparatsu on siis kyseessä.

Casin isänisä, White Prize ox, on sanoinkuvaamattoman upea, 149 senttinen egyptiläisori. Tämä puhtaanvalkoinen arabiherra omaa täydellisen rakenteen ja herrasmiehen herkän luonteen, mutta samalla White rakastaa huomiota ja ori onkin kuin luotu esiintymään suuren yleisön eteen. Näyttelykentillä itselleen kunniaa ja mainetta kahminut White on rakastettu arabiori ja showhevonen, joka omaa kuitenkin myös salaiset hyppääjänlahjat. White onkin periyttänyt jälkeläisilleen hienoa rakennettaan ja luontoaan ja onpa ori näin ollen palkittukin AB-jalostuspalkinnolla. Isänisänisä, Prize ox, oli 152 senttinen mustankimo arabialainen täysiveriori ja poikansa tavoin upea ilmestys. Myös myöhempien sukupolvien lahjakkuus esteillä on Prizen peruja, joskin näyttävä ori oli etenkin näyttelykentillä voittamaton. Isänisänemä, White Snow ox, on puolestaan tuntemattomampi nimi tässä sukutaulussa, mutta kyseessä oli 146 senttinen mustankimo arabialainen täysiveritamma. Miellyttäväluonteinen Snow ei kilpaillut paljoakaan, mutta tamma osoitti synnynnäistä lahjakkuutta etenkin kouluratsastuksen saralla, helpoissa luokissa.

Casin isänemä, Sunrise Avenue ox, oli aina yhtä upea raudikko egyptiläistamma ylpeällä ja lojaalilla arabinluonteella varustettuna. Tämä kuvankaunis, 150 senttiä korkea kouluratsu ihastutti kauniiden liikkeidensä lisäksi myös herkällä ja älykkäällä luonteellaan ja Rise kantoikin itseään aina ryhdikkäästi kuin kuningatar konsanaan. Pitkän ja menestyksekkään kilpailu-uran lisäksi Rise myös jätti upeita jälkeläisiä virtuaalimaailmaan, joista jokainen on omalta osaltaan hyvin mieleenpainuva, aivan kuten emänsäkin oli. Moni jäikin kaipaamaan Riseä, kun tamma nukkui pois takanaan pitkä ja hyvä elämä. Isänemänisä, Sunlight Son ox, oli 151 senttinen sukkajalkainen punarautias ori, joka oli aikanaan hyvinkin tunnettu menestyttyään erinomaisesti näyttelykentillä ympäri maailmaa. Sunlight Son onkin nimi, joka esiintyy monien arabialaisten täysiveristen sukutauluissa. Isänemänemä, Evangeline Lover ox, oli myös näyttelykentillä menestynyt arabialainen täysiverinen. 150 senttinen tamma oli kaunis raudikko, joka viihtyi huomion keskipisteenä ja omasi myös näyttävät, lennokkaat liikkeet. Evangeline Lover olikin tuttu näky myös kouluratsastuskentillä.


Casin emä, Dejá Vu ox, on kuvankaunis 152 senttinen arabialainen täysiveritamma. Mustankimo ei pistä silmään ainoastaan kauniilla ulkonäöllään vaan myös lempeällä, rakastettavalla ja lojaalilla luonteellaan, johon on yhdistynyt myös älykkyys ja rohkeus. Luotettavan ja hyväluontoisen tamman kanssa ei voi yksinkertaisesti olla tulematta toimeen. Deli on yleispainotteinen, menestyksekkäästi eri lajeissa kilpaillut tamma, joka on kuitenkin parhaimmillaan maastoesteiden parissa. Deliltä löytyy kuitenkin myös näyttelykokemusta ja tamman jälkeläiset ovat kaikki oikeita valioyksilöitä. Deli on itse palkittu YLA2-palkinnolla.

Casin emänisä, Chief of Sky ox, oli 153 senttinen egyptinarabiori. Tämä mustankimo, joka sittemmin vaaleni kokonaan valkoiseksi, oli komea herrasmies ja tuttu näky näyttelykentillä ja kouluratsastuskilpailuissa. Skyksi kutsuttu arabialainen täysiveriori menehtyi kuitenkin jo ennen kymmentä ikävuottaan yllättävään suolenkiertymään, ehtien jättää maailmaan vain kolme jälkeläistä. Orilla oli tuolloin kuitenkin takanaan jo pitkä kilpailu-ura ja Sky olisikin luultavasti vetäytynyt piakoin kokonaan jalostuskäyttöön, joten orin menehtyminen oli hyvin traaginen ja arabikasvattajien keskuudessa jonkin verran kohuakin herättänyt tapaus. Emänisänisä, White Moment ox, oli 154 senttinen, erittäin näyttävännäköinen musta arabialainen täysiveriori, joka menestyi pääasiallisesti näyttelykentillä. Momento oli luonteensakin puolesta todellinen herrasmies, joka todellakin osasi hurmata yleisönsä komealla ulkonäöllään ja lennokkailla liikkeillään. Emänisänemä, White Lie ox, oli 151 senttinen, pieni ja siro arabialainen täysiveritamma, joka omasi kauniit ja näyttävät liikkeet. White Momentin kanssa saman siittolan kasvatteja oleva herkkäluontoinen rautiaankimo egyptiläistamma olikin erittäin lahjakas ja menestynyt kouluratsu. Hienon kouluratsastusuransa jälkeen Lia puolestaan vetäytyi pitkälle ja ansiokkaalle siitosuralle, periyttäen useita hyvärakenteisia ja kaunisliikkeisiä jälkeläisiä.

Casin emänemä, Delillah Montaque's ox, oli 151 senttiä korkea kärpäskimo, peloton egyptinarabitamma. Monaksi kutsuttu jalopiirteinen tamma aloitti uransa esteratsastuskentillä, mutta siirtyi jo vuoden päästä kokonaan maastoesteiden pariin. Mona menestyikin lajissa varsin hienosti, kunnes jäi eläkkeelle loukattuaan toisen etujalkansa kilpailuissa. Monan nivelsiteen todettiin katkenneen ja tästä syystä tamma siirtyi jo yhdeksänvuotiaana siitostammaksi vaihdettuaan ensin omistajaa. Myöhemmin Mona jouduttiin lopettamaan, kun jalka alkoi vaivata tammaa enemmänkin, mutta tamma ehti kuitenkin jättää virtuaalimaailmaan neljä jälkeläistä. Emänemänisä, Awarton ox, oli kuumaverinen, mustankimo laukkaratsastusori, joka menestyi lajissa suhteellisen hyvin, muttei koskaan yltänyt suuriin arvokilpailuihin asti. 152 senttinen arabialainen täysiveriori omasi kuitenkin hyvän sukulinjan ja rakenteen, mistä syystä tuota käytettiin suht' paljon myös jalostukseen. Luonteeltaan Awarton oli herkkä ja helposti hermostuvainen egyptiläisori, joka kuitenkin oli kestävä ja sisukas pitkänmatkan laukkuri. Awartonilla oli kuitenkin usein epäonnea matkassa ja useat pienet loukkaantumiset vaivasivat oria tuon uran aikana, mistä johtuen ne arvokilpailutkin jäivät pelkiksi haaveiksi. Emänemänemä, Found Skeleton ox, oli reipasluontoinen, rautias egyptiläistamma. 150 senttinen Fina hyppäsi tiensä ihmisten sydämiin huolimatta pienestä koostaan ja todisti todeksi sen, että pienikin saattoi olla jotain suurta. Fina oli luonteeltaan sitkeä ja energinen arabitamma, joka ei koskaan kavahtanut haasteita ja rakasti hyppäämistä enemmän kuin mitään muuta. Fina olikin aikanaan menestynyt esteratsu ja tamman jälkeläisille riitti myös aina kysyntää.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!