Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 05.08.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)RWR GOLDEN NOUAKCHOTT - KUOLLUT 2020!

Perustiedot

15.07.2011 Yhdysvalloissa syntynyt quarterori, viralliselta nimeltään RWR Golden Nouakchott

6-vuotias voikko herasilmillä, merkkeinä läsi ja ksk etujaloissa, säkäkorkeus 156cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-014-0025


Luonnekuvaus

RWR Golden Nouakchott on karismaattinen oripoika, joka omaa upean luonteen. Tämä rohkea, kärsivällinen ja luotettava ori on ihastuttavan hyvätapainen ja helppohoitoinen tapaus; Cairossa tiivistyy täydellisesti rauhallisuus ja lojaalius ihmistä kohtaan yhdistettynä räjähtävään lihasvoimaan ja luontaiseen lahjakkuuteen westernin saralla. Ja vaikka Cairo on tilan omistajattaren silmissä oikea mamman kultamussukka, niin astumalla askeleen taaksepäin ja katsomalla oria hetken ulkopuolisen silmin kuka tahansa näkee kyllä, että Cairo on myös upean maskuliininen ja atleettinen ori, jota ei Cairon ikityynestä olemuksesta huolimatta menisi ihan vähässä kaupassa luulemaan ruunaksi. Cairo on myös parhaimmillaan tuttujen ihmisten käsissä, sillä orilla on tapana suhtautua vieraisiin hivenen välinpitämättömästi vaikka Cairo muuten hyväkäytöksinen onkin.

Lajitovereiden keskuudessa Cairo on kanssa vähän sellainen omantienkulkija, ei niinkään laumasielu. Cairo ei ole kuitenkaan riitaisa ja ori tulee kyllä yleensä toimeen kaikkien kanssa, mutta Cairo vain viihtyy parhaiten hieman erillään muista. Cairo täytyy usein myös hakemalla hakea laitumelta, sillä vaikka ori ei lähdekään hakijaansa karkuun, Cairo ei myöskään noteeraa kutsuhuutoja. Taluttaessa Cairo on sen sijaan rauhallinen ja luotettava, oria voi huoletta talutella ihan löysällä riimunnarulla. Samoin karsinassa riittää jos Cairon sitaisee kevyesti kiinni, tosin sekään ei ole välttämätöntä. Cairo malttaa kyllä seistä aloillaan harjauksen ajan ja ori yleensä nauttiikin hieronnasta täysin siemauksin. Cairo torkahtelee myös helposti, mutta satuloidessa orin lupsakan olemuksen ei pidä antaa hämätä, sillä Cairo on todella lahjakas pullistelemaan vatsaansa satulavyön kiristyksen aikana. Muuten ori on helppo hoitaa ja varustaa, joskin Cairoa saa joskus hieman herätellä, jotta ori valpastuisi edes hetkiseksi. Cairosta löytyy myös hellyydenkipeyttä ja usein ori kyhnytteleekin silmäkulmaansa hoitajaansa; Cairo osaa isänsä tavoin rauhoittua paikoilleen, orilla on harvoin kiire minnekään. Siitä syystä Cairoa voisi harjailla vaikka kuinka kauan ja kuiskutella salaisuuksia tämän korviin, sillä levollinen ori saa murheetkin kaikkoamaan silkalla olemuksellaan.

Ratsuna Cairo on omaa luokkaansa ja ori vaatii jo vähän kokeneempaa käsittelijää kuin maasta käsin. Ratsuna Cairosta löytyy jo ns. ripaus potkua, sillä ori on erittäin herkkä avuille ja vaatii näin ollen helläkätisen ratsastajan. Kyllä Cairokin osaa temppuilla, jos oria ratsastaa väärin, mutta muussa tapauksessa ori tanssii kentällä häntä suihkaen, korvat ratsastajaan päin taipuneena valppaan kuuntelemisen merkiksi. Cairolla on miellyttävät liikkeet ja ihastuttavan pyöreä laukka, tällä orilla on kyllä suoranainen ilo ratsastaa. Cairo haluaa kyllä miellyttää ratsastajaansa ja ori on luonnostaan yhteistyönhaluinen, jos vain ratsastajan ja Cairon kemiat yhtään kohtaavat. Cairo soveltuu myös kaikkiin westernin lajeihin, mutta parhaimmillaan rauhallinen ja yhteistyökykyinen ori on reiningin parissa. Karjaratsuna Cairo on puolestaan lahjakas ja osaava, ori osaa työnsä ja nauttii siitä. Cairo on kyllä ketterä käännöksissään ja liikkeissään ja onkin hienoa seurata kuinka näppärästi ori ohjaa vaikka laumasta harhautuneen hiehon takaisin muun karjan sekaan. Cairo onkin haluttu ratsu tilan cowboyden keskuudessa ja vaikka olisi helppo kuvitella, että vaalisimme tätä tilamme kruununjalokiveä visusti tallissa neljän seinän sisällä pumpuliin käärittynä, niin ei todellakaan ole. Cairo viettää hevosen elämää kuten muutkin ja ori tuo leivän pöytään muiden westernhevosten lomassa, lähtien aamukuudelta töihin cowboyden mukana kuten kaikki muutkin vaikka ulkona sataisi kaatamalla. Toisaalta Cairo onkin niin ahkera ja tottunut tekemään töitä päivittäin, että ori tuskin edes suostuisi jäämään jälkeen muiden lähtiessä töihin. Totuus on, että Cairo on työhevonen ja pirun hyvä työhevonen ori onkin.

Cairolle erilaisissa maastoissa vaeltaminen on tuttua puuhaa ja ori osaa hyödyntää jokaisen laiduntamis- ja torkkumishetken työn lomassa. Cairo onkin näin ollen todella varma ja luotettava maastoratsu, varmajalkainen ori kahlaa tottuneesti jokienkin yli eikä hermostu silloistakaan. Myös porukassa osataan kulkea nätisti, Cairo ei rupea kilpailemaan muiden kanssa vaan keskittyy omaan hommaansa. Samoin kilpailuissa Cairo on todella rauhallinen ja luotettava, ori on suorastaan vakaa kuin kallio, eikä hötkyile suuntaan eikä toiseen. Ympärille katsellaan kyllä kaikessa rauhassa, mutta aina maltetaan keskittyä myös hoitajaan ja ratsastajaan. Tämän ominaisuuden ansiosta Cairo tekee kilpailuissa aina lähes poikkeuksetta parhaansa ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa. Kuljetuskoppiinkin ori menee vanhan konkarin tavoin. Cairo vähän vierastaa pesemistä ja eläinlääkärin tutkimuksia, mutta ori pysyy kyllä silti rauhallisena varsinkin jos paikalla on tuttu ihminen, kengityksen sen sijaan sujuessa vaivattomasti. Kaiken kaikkiaan tämä ukko ei vähästä hätkähdä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
qh 14.11.2013 tamma Golden Nashashuk Crinums Shady
qh 19.05.2014 tamma RWR Shade of Gold Crinums Shady
qh 30.01.2016 tamma RWR Golden Nanissánah Sundown Radon
qh 31.03.2016 ori Goldoak's Nantan Wanted Winona

Sukutaulu

i. CHR Golden Dust
Champion, KTK-II
ii. Cawell Ownet iii. Own Hasteca (evm)
iie. Sleeping Angel (evm)
ie. Imogen Heap iei. Steve Go Stage (evm)
iee. Cash Busted (evm)
e. CHR Savannah ei. Go Classic Champion eii. Got My Style (evm)
eie. Excuse My Dash (evm)
ee. Wailing Cave eei. B'Hoobling (evm)
eee. Wailing Elan (evm)

Sukuselvitys

Cairon isä, CHR Golden Dust, on 154 senttinen voikko quarterori. Rustyna paremmin tunnettu oripoika on näyttävännäköinen, mm. myös II-palkinnolla kantakirjattu komistus, mutta persoonansa puolesta Rusty on puolestaan melko huomaamaton kaveri. Suurin osa Rustyn ajasta kun kuluu torkkumiseen ja laiskotteluun, mielellään jopa silloin kun tarkoitus olisi tehdä töitä. Rustya voisikin kuvata ehdottoman mukavuudenhaluiseksi; ori rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta, joten tästä pojasta ei paljoa ruutia löydy. Toisaalta Rusty on kyllä varsin helppohoitoinen ja vaatimaton kaveri, jonka kanssa on helppo tulla juttuun, joskin hidaspäiväinen ori kysyy kyllä joskus kärsivällisyyttä hoitajaltaan, sillä Rustyn kanssa harvoin mikään tapahtuu hetkessä. Kuitenkin erinomainen karjaratsu ja osaava westernhevonen, johon voi aina luottaa.

Cairon isänisä, Cawell Ownet, on 153 senttinen punarautias quarterori. Poikansa Rustyn tavoin läsipäinen Care on näyttävännäköinen oriherra, kotoisin Texasin sydänmailta. Cawell Ownet tulee täysin westernpainotteisesta suvusta ja lahjakkuus westernin parissa näyttää periytyneen myös Cawellille. Isänisänisä, Own Hasteca, on myös punarautias quarterori, poikaansa tosin sentin korkeampi. Isänisänemä, Sleeping Angel, on puolestaan 151 senttinen rautias quartertamma.

Cairon isänemä, Imogen Heap, oli 155 senttinen quartertamma kauniilla voikkovärityksellä. Tutummin vain Inkana tunnettu tamma oli lahjakas ja kilpailuissa menestynyt westenratsu, jolta löytyy myös hienoja jälkeläisiä. Luonteeltaan Inka oli pirteä ja rehellinen tamma, joka vaati vain vähän määrätietoisuutta, mutta antoi takaisin sitäkin enemmän. Vaikka Inkalla oli ne omat tammamaiset oikkunsa, Inkalta löytyi kuitenkin kultaisen pinnan alta vieläkin kultaisempi sydän sekä ripaus viihdyttäjän huumorintajua. Myös isänemänisä, Steve Go Stage, oli 154 senttinen voikko quarterori kun taas isänemänemä, Cash Busted, oli puolestaan 150 senttinen vaaleanrautias quartertamma.


Cairon emä, CHR Savannah, on 157 senttinen punarautias quartertamma. Rustyn kanssa samalta texasilaiselta tilalta tuleva Niobe on suloinen läsipäinen tamma, joka ihastuttaa ikiystävällisellä ja sosiaalisella luonteellaan. Niobe on aina ollut helppo käsitellä ja lempeäluontoinen tamma soveltuu kyllä täysin aloittelijoidenkin käsiin. Tästä pyöreärakenteisesta quarterista ei tosiaankaan pahaa sanottavaa löydy, Niobe on vain kaikinpuolin ihastuttava tammamuori kaikessa rauhallisuudessaan ja luotettavuudessaan. Myös westernratsuna Niobe on osaava ja varmajalkainen sekä tamma on kuin luotu karjanajoon.

Cairon emänisä, Go Classic, on 157 senttinen punaruunikko quarterori. Clasu on suorastaan häikäisevän komea ori rakenteensa puolesta ja ei ole ihmekään, että ori on saavuttanut näyttelyistäkin Champion-arvonimen. Toisaalta Clasu on myös menestynyt westernhevonen, sillä vaikka Clasu on luonteensa puolesta todella rauhallinen ja tasainen, on orin lihaksissa valtavasti räjähtävää voimaa. Puhumattakaan siitä kuinka herkkä Clasu on ratsastaa; ori yllättää usein ratsastajansa vastaamalla hetkessä niihin pienimpiinkin apuihin, toimien lähes kuin ajatuksen voimalla. Emänisänisä, Got My Style, on poikansa tavoin myös 158 senttinen punaruunikko quarterori. Emänisänemä, Excuse My Dash, on puolestaan 153 senttinen rautias quartertamma.

Cairon emänemä, Wailing Cave, on 156 senttinen rautias quartertamma. Jo muutamaan kertaan varsonut Cave on tätä nykyä osaava westernhevonen, joka toimii kotitilallaan myös karjaratsun hommissa. Luonteensa puolesta Cave on toisinaan hidas ja haluton tekemään töitä, mutta tamma on sitäkin luotettavampi ja muuten helppo ja miellyttävä käsitellä. Cave on kuitenkin menestynyt ihan mukavasti westernkilpailuissa ja sitäkin paremmin näyttelyissä kiitos hienon rakenteensa. Emänemänisä, B'Hoobling, on puolestaan 158 senttinen punaruunikko quarterori ja emänemänemä, Wailing Elan, 154 senttinen rautias quartertamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!