Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 01.01.2003
» ikääntyminen reaaliaikainenCREADOR OF PEACE - KUOLLUT 2016!

Perustiedot

01.01.2000 Iso-Britanniassa syntynyt irlannincob - ruuna, viralliselta nimeltään Creador of Peace

13-vuotias liinaharjainen rautiaanpäistärikkö, merkkinä läsi, säkäkorkeus 165cm (a-sektio)

valjakkopainotteinen, kilpailee VVJ:n alaisissa luokissa tasolla noviisi

kasvattaja Katherine Simmons, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-046-0008


Luonnekuvaus

Bear on lempinimensä mukaisesti nallekarhumainen otus; turvallinen, luotettava ja ehdottomasti aina vapaasti rutisteltavissa. Bearia ei hätkäytä sitten mikään, tämän ruunan kohdalla pätee sanonta "vakaa kuin kallio". Olipa tilanne mikä hyvänsä, niin Bear on niitä harvoja hevosia, joihin voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Hyvin leppoisa ja rauhallinen otus kaiken kaikkiaan siis tämä meidän Bear. Ja hyvin ihmisystävällinenkin vielä, herra viihtyy kyllä kaikenikäisten ja -kokoisten rapsuteltavana, Bear ei ole ikinä aristellut tai ujostellut ketään, vaan yhtä reilusti ruuna on kaikkien kanssa käyttäytynyt. Huonoja tapoja ei tunnekaan, joskin näin yleisesti ottaen Bear on suoraansanottuna laiskanpuoleinen otus ja päivät kuluvatkin joko torkkuen tai laiduntaen, mutta on turha kuvitellakaan, että Bearia näkisi laitumella omaksi ilokseen tannerta tömisyttämässä. Päinvastoin, sellaiset poikkeuspäivät ovat harvassa, kun Bear malttaa vapaaehtoisesti itseään "rasittaa". Kovasti mieleen on myös kaikennäköiset herkut ja vaikka Bearin yleensä saa hakemalla hakea laitumelta, niin leipäpussin ravistelu tuo ruunan paikalle hetkessä. Näppärää sinällään, vaikka toisaalta turhaa, kun Bear ei edes karkaile tai mitään. Mutta eikös jokaisella tallilla kuulu olla myös se oma maskottinsa? Ehkäpä meidän Bear on siis Ravenwoodin maskotti; suuri poika suurella kultaisella sydämellä.

Käsiteltävyydeltään täysi kymppi, etenkin kun Bear on heittäytynyt oikein lapsirakkaaksikin. Bear jaksaa puuhastella pikkuihmisten kanssa vaikka tunnin jos toisenkin, pahastumatta edes vaikka joku nyt sattuisi hännästä vahingossa nykäisemäänkin. Bear ei ikinä satuttaisi ihmistä tahallaan, ruuna on satakymmenenprosenttisen luotettava ja sopii mainiosti aloittelijoidenkin käsiin. Bear onkin ikikärsivällisen ja tasaisen luonteensa ansiosta täydellinen opetushevonen. Hyvin rauhallinen, ei koskaan hötkyile omiaan ja kunnioittaa ihmistä. Joskus hieman huomionkipeä, mutta Beariahan tuleekin hellittyä muutenkin aina, etenkin, kun ruunaa saa tosiaan rutistella mielinmäärin. Bear on vain tyytyväinen, jos saa osakseen rapsutuksia ja silityksiä, vaikka sitten suukkojakin, mikä on etenkin tilan omistajattaren suuri pahe. Hoitaminen sujuu kaiken kaikkiaan kuin vettä vaan. Bearia eivät ihmisten hömpötykset vaivaa, ruuna on tyytyväinen kunhan ruoka on pöydässä ajoissa ja silloin tällöin herra saa vähän rakkauttakin osakseen. Hyvin on vähään tyytyväinen otus siis, ei oikeastaan vaadi koskaan enempää kuin antaa takaisin, enemmänkin päinvastoin. Lajitovereiden seurassa Bear on se porukan järki ja viisaus; muiden päättömiä säntäilyjä ruuna katselee yleensä vain paheksuen, lähtemättä mukaan toisten show-esityksiin. Bear on todella rauhantahtoinen ja leppoisa laumasielu, alistuu suosiolla muille eikä ollenkaan kylvä riitaa porukassa. Liikoja uhitteluja ei kuitenkaan rupea katsomaan, vaan näyttää kyllä nuoremmilleen paikkansa, jos nämä liikoja rupeavat itsestään kuvittelemaan. Bear onkin mainio opetuskaveri nuorten hevosten kanssa työskennellessä, sillä ruunan rauhallisuus ja levollisuus tyynnyttävät vauhkoimmankin tapauksen. Usein Bear onkin se vakioratsu, joka otetaan maastolenkille mukaan kaveriksi rauhoittamaan lenkille lähtevien täysiveriratsujen hermoja. Etenkin kun useimmat hevoset ystävystyvät Bearin kanssa nopeasti ja kiintyvätkin tähän vanhaan jättiin, joka ottaa nuorempansa myös tarpeen tullessa siipiensä suojiin.

Bear viihtyy vedessä eikä aristele mitään kohtaa kehostaan. Mieleen ei itseasiassa tule mitään tilannetta, missä Bear sen erikoisemmin vastaan sanoisi tai säikkyisi, päinvastoin, eläinlääkäriinkin suhtaudutaan kuin parhaaseen kaveriin. Laiskuus kyllä tulee esiin sitäkin useammin, etenkin silloin jos ruuna ehtii torkahtaa johonkin eikä sitten millään kehtaisi vaivautua liikkumaan tai nostamaan kaviotaan ilmaan pyydettäessä. Kyllä Bearia saa siis joskus myös ihan komentaa, varsinkin tosiaan jos ruuna sattuu olemaan tavallista laiskemmalla ja sitä myötä itsepäisemmällä tuulella. Näin liikunnan kannalta Bear on puolestaan perusahkera ja -herkkä apujen suhteen. Mitä nyt joskus joutuu vähän reippaammin käskemään eteenpäin, mutta muuten löytyy kyllä todella vakaa askel ja rauhallinen luonne. Täysin maasto- ja liikennevarma. Bearilla tuleekin useimmiten samoiltua maastossa ilman satulaa tai sitten mennään ihan kärrypelillä. Toki halutessaan Bearin selkään voi heittää vanhan westernsatulankin, johon Bear on kyllä myös täysiään tottunut. Kärryjen edessä ahkerampi ja reippaampi kuin selästä käsin, nostaa jopa ravin ilman että siellä selässä tarvitsee varttia paukuttaa kuin singerin ompelukone! Lapsenkin voi sinne selkään tai kyytiin kyllä huoletta laittaa, Bearhan ei minnekään lähde omine lupineen, enintään vaeltaa lähimmälle voikukka-apajalle laiduntamaan. Kilpailuissa Bear on millilleen oma rennonsutjakka itsensä, ei pahemmin stressaa mistään. Hyvin on kuitenkin mukava ukko, talvisin mennään luonnollisesti rekikyydillä turpakarvat jäässä. Sellainen tapaus on siis tämä meidän Bear.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
ic 13.08.2011 tamma Carousel Rewa Zaraica
ic 27.03.2012 ori Dyantha's Mohawk Ragnhild Moa
ic 29.03.2012 tamma Dyantha's Leah Lilith
ic 13.06.2013 ori Breandan Cainneach Damhnait Finn
ic 14.06.2013 tamma Breandan Scarlet Silvery Dream
ic 16.11.2013 ori Breandan Cuinn Awena VEC

Sukutaulu

i. Creador of War (evm) ii. My Creador (evm) iii. Creating Life (evm)
iie. My Passion (evm)
ie. Love vs. War (evm) iei. True Warrior (evm)
iee. Love of Mine (evm)
e. Peace of Heart (evm) ei. Call of Duty (evm) eii. World Peace (evm)
eie. Ghost Call (evm)
ee. Restless Heart (evm) eei. Restless Soul (evm)
eee. Valentine (evm)

Sukuselvitys

Bearin isä, Creador of War, oli 166 senttinen rautiaanpäistärikkö irlannincob-ori. War tuli hyvästä suvusta ja oli perinyt erittäin komean ulkonäön, mikä tietenkin herätti huomiota etenkin kun ori päätyi kuuluisalle omistajalle, joka kierteli sittemmin Warin kanssa enemmänkin näyttelykentillä mainetta ja mammonaa keräämässä. Myös luonteensa puolesta ori oli ystävällinen ja tasainen herrasmies, eikä olekaan ihme että Warilla riitti runsaasti kysyntää myös jalostuksenkin puolella.

Bearin isänisä, My Creador, oli 167 senttinen irlannicob-ori, joka syntyi alunperin Englannissa, mutta päätyi vanhemmalla iällä Irlantiin jalostusoriksi hienon sukulinjansa ansiosta. Lyhyemmin Codyksi kutsuttu mustanpäistärikkö, hyvin leppoisaluontoinen ori oli rakenteeltaankin varsin näyttävännäköinen ja komea otus, mikä edesauttoi orin jalostusuraa, vaikka Cody ei koskaan kilpakentillä mainittavammin pärjännytkään. Näyttelyissä Cody kuitenkin sai ansaitsemaansa huomiota ja menestyi tällä saralla lähes yhtä hienosti kun poikansa, War, myöhemmin. Isänisänisä, Creating Life, oli 168 senttinen mustankirjava irlannincob-ori. Erinomaisen rakenteen omaava Lennox oli rauhallinen herrasmies, joka oli tottunut matkustelemaan ympäri maata näyttelyiden perässä ennen kuin ori myytiin loppuelämäkseen kuuluisaan Hillsiden siittolaan jatkamaan sukuaan. Isänisänemä, My Passion, oli puolestaan 166 senttinen ruunikonpäistärikkö irlannincob-tamma. My Passion oli sievä ja lahjakas kouluratsu, joka menestyi hienosti kilpakentillä yksityisomistuksessa ennen kuin tamma myytiin eteenpäin jalostuskäyttöön.

Bearin isänemä, Love vs. War, oli 165 senttinen irlannincob-tamma, joka syntyi samaiseen siittolaan kuin poikansa, Warkin. Ja siellä tamma myöskin eli koko elämänsä. Love oli luonteeltaan lempeä ja rakastettava, rautiaankirjava tamma, joka viihtyi ihmisten kanssa ja oli ahkera tekemään töitä. Ulkonäkönsä puolesta Love oli kaunis, mutta ei suoranaisesti henkeäsalpaava. Tamma kuitenkin periytti jälkeläisilleen hyvää luonnetta ja kelpo rakennetta, mikä teki Lovesta suht' suositun siitostamman, etenkin kun tamma menestyi myös hienosti valjakkoajon puolella. Mitä Loven sukuun tulee isänemänisä, True Warrior, oli 167 senttinen suurimerkkinen ruunikko irlannincob-ori. Warrior vietti lähestulkoon koko elämänsä yksityisomistuksessa kärryjä ja rekeä näytösluonteisesti vetäen, vaikkakin vanhemmalla iällä oria käytettiin myös satunnaisesti jalostukseen. Isänemänemä, Love of Mine, oli puolestaan kouluratsastuskentillä kunnostautunut irlannincob-tamma, joka ihastutti ystävällisellä luonteellaan ja sievällä ulkonäöllään. 164 senttinen rautiaankirjava tamma pärjäsikin kiitettävästi helpoissa luokissa ja kun Love of Mine lopulta myytiin Irlantiin jalostuskäyttöön, tamma oli tuolloin jo kantavana True Warriorista.


Bearin emä, Peace of Heart, oli 164 senttinen rautiaankirjava irlannincob-tamma. Hyväluontoinen, rauhallinen ja luotettava Beth omasi hyvän rakenteen sekä erinomaiset lahjat valjakkoajon puolella. Beth oli toisaalta vähän laiskempi luonteeltaan, mikä verotti joskus pisteitä valjakkoajon puolella, mutta pääosin tamma oli kuitenkin keskivertoa menestyksekkäämpi ajohevonen mitä kilpailuihin tuli. Myöhemmällä iällä Beth toimi sitten harrasteratsuna, jonka jälkeen tamma astutettiin muutaman kerran parilla nimekkäämmällä irlannincob-orilla, ihan siitä syystä, että Bethin oma isä oli niin hyväsukuinen ja tätä sukulinjaa haluttiin kehittää entistä paremmaksi myös Bethin kautta.

Bearin emänisä, Call of Duty, oli 165 senttinen ruunikonkirjava irlannincob-ori, joka tuli erittäin hienosta sekä menestyksekkäästä suvusta. Duty itsessäänkin oli myös hieno ori, hyväluontoinen ja kiltti, sekä erittäin lahjakas valjakkoajonkin puolella. Vaikka menestystä tulikin muualla, niin näyttelykentillä Duty ei niinkään pärjännyt ulkonäkönsä puolesta. Tämä hieman verotti Dutyn arvoa siitoksessa, mutta epäilyksistä huolimatta kaikki Dutyn jälkeläiset osoittautuivat sittemmin ihan hyvärakenteisiksi irlannincobeiksi. Myös emänisänisä, 166 senttinen ruunikonkirjava World Peace ja emänisänemä, 165 senttinen mustankimo Ghost Call tulivat aikoinaan tunnetuksi menestyksestään valjakkoajon parissa. World Peacen sukulinja oli myös erityisesti täynnä arvostettuja nimiä, vaikka kyllä Ghost Callinkin sukutaulua kelpasi katsella.

Bearin emänemä, Restless Heart, oli 164 senttinen mustankimo irlannincob-tamma, joka oikeastaan silkan rakenteensa vuoksi astutettiin Call of Dutylla; upea rakenne oli ikään kuin vastapainona orin heikommalle ulkonäölle. Toiveena oli hyvärakenteinen varsa, mikä sittemmin myös toteutui. Heart ei oikeastaan ollut mitenkään tunnettu tamma, ihan keskivertosuvusta tuleva perhe-/harrastehevonen, joka osallistui joskus muutamiin koulukilpailuihin omistajansa tyttären kanssa. Kilpailumenestys koostuikin parista ruusukkeesta. Ulkonäöltään Heart oli kuitenkin kaunis ja erikoinen, rakennekin oli tosiaan erinomainen. Samoin luonteensa puolesta Heart oli ihmisystävällinen ja luotettava tamma, jonka kanssa oli helppo tulla toimeen. Emänemänisä, Restless Soul, oli puolestaan 165 senttinen suurimerkkinen musta irlannincob-ori, joka sai kenet tahansa sanattomaksi satumaisella ulkonäöllään. Soulia ei kuitenkaan liiemmin kilpakentillä nähty, vaikkakin oria käytettiin siitä huolimatta jonkin verran jalostukseen. Emänemänemä, Valentine, oli sen sijaan koulukilpailuissa keskiverrosti pärjännyt rautiaankimo irlannincob-tamma. 163 senttinen Valentine oli pitkän aikaa yksityisomistuksessa ennen kuin tamma myytiin paikalliselle ratsastuskoululle, jossa Valentine sittemmin myös astutettiin muutamaan kertaan.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!